Hlavní obsah

Ostudu Váchy s Koubkem propírají i v Německu a USA. V Anglii zase opěvují Zlín

Praha

Česká nejvyšší fotbalová soutěž se dostává do zpravodajství zahraničních sportovních medií jen velmi zřídka. A když už se tak stane, většinou nebývá prezentována v lichotivém světle. Dlouho nepřekonanou co do zájmu zřejmě zůstane v tomto směru jarní opilecká exhibice sudího Marka Pilného. Ale i v tomto týdnu se v Evropě propírají témata z ePojisteni.cz ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Lukáš Vácha.

Článek

Zahraniční novináře zaujaly sexistické komentáře sparťanských fotbalistů Lukáše Váchy a Tomáše Koubka na adresu chybující rozhodčí Lucie Ratajové, která svojí minelou v závěru duelu v Brně zřejmě připravila letenský tým o vítězství.

O incidentu informuje až za Atlantikem list Washington Post, rozebíral se i v Německu, s jehož reprezentací se český tým v sobotu utká v rámci boje o postup na MS 2018. Zmínil se o něm třeba magazín Kicker.

„Po macho výrocích bylo sparťanské duo vyhnáno k ženskému týmu. Dva reprezentanti z českého top klubu spílali rozhodčí sexistickými výroky. Klub zareagoval velmi kreativně," komentoval magazín trest ze strany letenského vedení, který Váchu a Koubka ustanovil ambasadory ženského týmu Sparty při Lize mistryň. Oba zároveň absolvují s ženským týmem několik tréninků.

Jednání sparťanů neuniklo pozornosti ani na britských ostrovech. Výroky a následný trest zmiňují i prestižní média jako The Guardian či BBC. Za kanálem ale referují o české lize i v pozitivnějším duchu.

List Daily Mail si všiml senzačního tažení podceňovaného Zlína, které vybízí ke srovnání s šokujícím úspěchem úřadujícího anglického šampióna z Leicesteru.

„Český trpaslík Fastav Zlín napodobuje Leicester. Malý provinční klub útočí na titul navzdory kurzu 900:1," hlásí titulek Daily Mail.

Připomíná, že Zlín, který má jen 75 000 obyvatel a stadión pouze pro 6000 lidí, používá stejnou taktiku jako Leicester v podobě silné defenzivy a rychlých protiútoků.

Zmiňuje také přezdívku klubu „Zlincester", kterou si soubor trenéra Bohumila Pánika vysloužil.

Reklama

Související témata: