Hlavní obsah

Panákova kalvárie bez konce, stoper Sparty je po další operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zranění jsou jeho prokletím, dříve už ho dovedla k úvahám o konci kariéry. Nevzdal se a vrátil se na trávník, celou sezonu však nezvládl. Stoper fotbalové Sparty Filip Panák je po další operaci kolena. Doba jeho návratu na hřiště se podle klubového webu zatím nedá odhadnout. Šestadvacetiletý hráč je mimo hru od březnového ligového derby na hřišti Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák ze Sparty Praha během přípravného utkání s Duklou Praha.

Článek

Musel si zvyknout. Zásadní bitvy během kariéry svádí především mimo hřiště. „Jsem pár dní po operaci a pomalu začínám odkládat berle," hlásí Filip Panák, který v této sezoně konečně začal po dlouhém zranění nastupovat a odehrál za Spartu 29 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil jeden gól. Dvakrát ho fanoušci vyhlásili nejlepším hráčem utkání.

„Začnu cvičit s našimi fyzioterapeuty a uvidíme, jak to půjde dál. Moje koleno je po opakovaných problémech bohužel ve stavu, kdy se těžko odhaduje, za jak dlouho se budu moci vrátit," pokyvuje smutně hlavou.

Spartu posílil z Karviné v únoru 2019, kvůli dvojnásobné operaci kolena ale za ni poprvé nastoupil až v červenci minulého roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stopeři Sparty Praha Filip Panák a Ondřej Čelůstka během utkání čtvrtfinále MOL Cupu na Slavii. Ani jeden z nich sezonu klvůli zranění nedokončil...

Do zápasů nenastupuje od březnového derby v Edenu. Zpočátku se čekalo, zda se koleno vrátí do pořádku konvenční cestou, nakonec ale byla nutná další operace. „Zápas před utkáním v Edenu jsem vynechal, ale na derby jsem se chtěl vrátit. Jenže jsem se v něm bohužel zranil. Hned jak se to stalo, věděl jsem, že je zle."

V minulosti kvůli zdravotním problémům přišel o dvě a půl sezony, teď opět musí sledovat spoluhráče při zápasech jen z tribuny. „Když se to stalo, byl jsem samozřejmě zklamaný a mrzelo mě to. Zároveň jsem ale už předtím věděl, že se to může kdykoliv stát. Říkal jsem si, že když to přijde, budu na to připravený," ujišťuje po operaci Panák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články