Hlavní obsah

Panákovi se nominací do reprezentace splnil další sen, v jehož splnění už moc nevěřil

Praha

Uprostřed minulého týdne přiznával, že si po martyriu se zraněným kolenem vlekoucím se déle než dva roky vůbec nedokázal představit, že by ve sparťanském dresu vyrukoval na evropskou pohárovou scénu. Po pár dnech čekalo fotbalistu Filipa Panáka překvapení ještě větší. Dodatečná nominace do české reprezentace na přípravu s Kuvajtem a závěrečný kvalifikační duel o postup na mistrovství světa 2022 s Estonskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Filip Panák se dočkal splnění dalšího snu.

Článek

„Jako kluk jsem o tom snil, ale po všem, co jsem v poslední době prožil, jsem už moc nevěřil, že bych se mohl v národním mužstvu někdy objevit," vypadlo z šestadvacetiletého sparťanského stopera, když dorazil na reprezentační sraz.

Samozřejmě po hektických dopoledních hodinách, protože trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý musel reagovat na absenci Panákových letenských spoluhráčů Čelůstky, Wiesnera, Hložka a narychlo povolávat náhradníky.

„Radost z premiérové nominace mi trochu kalí fakt, že jsem se do mužstva dostal jako náhrada za zraněného Ondru Čelůstku, ale jinak tady znám téměř všechny. Buď jsem hrál s nimi nebo proti nim, takže o nějakých problémech s adaptací nemůže být řeč," nedělal si hlavu s tím, že je v reprezentaci nováčkem, který bude ve čtvrtek v Olomouci proti Kuvajtu a poté v úterý na Letné proti Estonsku čekat na svou šanci.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Lyonský Islam Slimani (vpravo) a sparťan Filip Panák.

„Záležet bude na trenérech, zda mě postaví a jakou roli mi svěří. Jsem hlavně rád, že zase hraju a že se teď už snad víc mluvit o tom, co předvádím na hřišti než o tom, co jsem po dva roky zažíval," pochvaluje si Panák, že ho zraněné koleno už nelimituje, takže zvládá podzimní zátěž. V lize a na evropské scéně se Spartou, teď i s reprezentací.

„Koleno reaguje adekvátně zátěži, kterou absolvuji, tělo sice znavené je, ale nijak extrémně. Zvládám to, a když už přece jen nemohu, dostávám od trenéra úlevu," prozradil Panák, že mu klubový kouč vychází vstříc a zohledňuje martyrium, jímž si prošel.

I proto se letenský stoper dočkal premiérové pozvánky do reprezentace, která pro něho představovala ten nejkrásnější dárek k nedávným šestadvacátým narozeninám.

„Těžko mohu odpovídat, proč si trenér vybral právě mě, ale výkony ve Spartě mi k nominaci pomohly určitě. Když se daří týmu, daří se mně," soudí nováček v reprezentaci.

Reklama