Hlavní obsah

Pardubice lovily na Hané, přivádí rychlost a dravost. Chceme ještě jedno velké jméno, prozradil Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý asi očekával doplnění obranné řady, kterou musely fotbalové Pardubice po letních odchodech budovat prakticky celou od znova. Vedení Východočechů na zkvalitnění defenzivy stále intenzivně pracuje, přivedlo ale také novou tvář na opačnou stranu hřiště. Na předsezónní tiskové konferenci totiž Pardubice oznámily příchod Jakuba Matouška ze Sigmy Olomouc, který by měl v novém působišti hostovat do konce nadcházející sezony.

Foto: Fotobanka Profimedia

Jakub Matoušek míří z Olomouce do Pardubic.

Článek

23letý křídelník v Sigmě působil i v mládeži, coby hráč enormně silného olomouckého ročníku 1999 si tak v dorosteneckých kategoriích zahrál s nemálo současnými prvoligisty, jako například Ondřejem Zmrzlým, Jiřím Slámou či Pavlem Zifčákem. A také letní akvizicí Slavie Mojmírem Chytilem. Ten, mimochodem, pardubický dres oblékal během podzimní části sezony 2021/2022, v šestnácti ligových utkání se trefil pětkrát a načal tak kariérní růst, který završil jak tím, že se stal součástí národního týmu, tak zmíněným přesunem do Edenu. Matoušek má tedy na co navazovat...

Co si od čipery s potetovanou pravou nohou, který v posledním ročníku Fortuna ligy převážně z lavičky naskočil do čtrnácti utkání, v Pardubicích slibují? „Dravost, rychlost, góly a přihrávky na góly," má jasno trenér Radoslav Kováč. „Vidíme u něj kvalitu, typologicky je to hráč, který není tak vysoký, ale co se týče důrazu a agresivity, je o trošku dál, než třeba Bartozs Pikul," porovnal poté odchovance Sigmy s jeho přímým konkurentem na postu levého záložníka. „Chceme mít možnost změnit utkání v jeho průběhu, byl dlouhodobě vytipovaný."

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Sportovní ředitel Vít Zavřel následně potvrdil, že jméno Jakuba Matouška v Pardubicích nebylo skloňováno poprvé. „Uvažovali jsme o něm už před rokem. Teď jsme to s Olomoucí řešili de facto potřetí, konečně se nám ho tedy podařilo přivést. Sigma jej předtím nebyla ochotna uvolnit."

Kováčova družina tak momentálně disponuje velmi solidním arzenálem křídel. Kromě Matouška budou o základní sestavu bojovat i zmíněný Pikul a duo Vojtěchů – nová akvizice ze Sparty Patrák a odchovanec Sychra. „Chceme mít zdvojené posty. Zprava vypadá velmi dobře Patrák, připravený bude i Sychra, jehož trápily v přípravě menší zdravotní problémy. Chtěli jsme tedy mít stejnou konkurenci i na druhé straně zálohy," vysvětloval Zavřel, jehož práce ale ještě zdaleka nekončí. Pardubice totiž stále plánují kádr zkvalitnit. „Pánujeme přivést nějaké velké jméno. Ale musí to dávat smysl, aby nám daný hráč chtěl pomoct a měl absolutní kvalitu," nastínil Kováč plány pro zbytek léta.

Reklama