Hlavní obsah

Pardubice - Baník 1:1Pardubice remizovaly s Ostravou a prodloužily sérii bez porážky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Černý 1 : 0
35. Cadu (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic v 22. kole první ligy remizovali na svém hřišti 1:1 s Ostravou a prodloužili sérii bez porážky na čtyři utkání. Domácí poslal do vedení ve třetí minutě kapitán Pavel Černý, v 35. minutě srovnal z penalty bývalý hráč Pardubic Brazilec Cadu. Východočeši zůstali na předposledním místě neúplné tabulky. Baník bodoval po třech porážkách a je na 12. pozici.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Brankář Florin Nita z Pardubic. Archivní foto

Článek

Na pardubické lavičce chyběl kouč Kováč, jenž pykal za vyloučení v minulém kole proti Olomouci. Povinnosti hlavního trenéra převzal pro dnešní utkání asistent Mikula. Na druhé straně nemohli kvůli disciplinárnímu trestu zasáhnout do zápasu stabilní hráči základní sestavy Lischka s Kaločem.

Už ve třetí minutě sklepl Kostka hlavou míč na malé vápno Černému a pardubický kapitán pohotovými "nůžkami" otevřel skóre. Osmatřicetiletý útočník se prosadil poprvé na jaře a potřetí v ligovém ročníku.

Východočeši brzy mohli z aktivního vstupu do zápasu vytěžit další zásah. Po chybě v ostravské rozehrávce ale tentokrát Černého vychytal ve vyložené šanci Laštůvka a vzápětí trefil z podobné pozice Janošek pouze tyč. Baník poprvé zahrozil po Caduově nabídce před bránu, po které Nita skvělým reflexem zneškodnil střelu svého bývalého spoluhráče ze Sparty Plavšiče.

Slezané se postupně dostali do zápasu a přispěli k atraktivnímu prvnímu poločasu. Ve 34. minutě nastřelil Tijani ve vápně Hranáčovu ruku a sudí Hocek nařídil pokutový kop. Ten proměnil někdejší hráč Východočechů Cadu, svou druhou trefu v ligové sezoně z respektu k pardubickému klubu neslavil.

Hosté často zkoušeli štěstí ze střední vzdálenosti, Nita si připsal v první půli pět zákroků. Větší šance ale měli domácí, tak jako chvíli před pauzou nejlepší střelec týmu Janošek, jehož zakončení zblízka na poslední chvíli zablokovala obrana.

Po změně stran se obraz hry zcela změnil a útočné akce na obou stranách hřiště vystřídal boj ve středu pole. Takřka vyprodaný pardubický stadion znovu ožil až čtvrthodinu před koncem, kdy se Janošek postavil ke standardní situaci z hranice vápna, svou parádní trefu z Olomouce ale nenapodobil. Po následném rohu se prodral do zakončení Hlavatý a zblízka těsně přestřelil.

Skóre se nezměnilo ani po Krobotově hlavičce, kterou musel Laštůvka vytáhnout na břevno. Na horní tyči skončil v závěru i nepovedený Kuzmanovičův centr. Východočeši tím potvrdili, že s 20 vstřelenými brankami mají nejhorší útok ligy.

Baník remizoval venku posedmé v sezoně nejvyšší soutěže a na hřištích soupeřů vyhrál jediný z posledních 17 ligových duelů. Pardubicím se nepodařilo oplatit Ostravě zářijovou porážku 0:3 z úvodního vzájemného duelu v ročníku a dnešního soupeře nezdolaly v lize počtvrté za sebou.

22. kolo první fotbalové ligy:
FK Pardubice - Baník Ostrava 1:1 (1:1)
Branky: 3. Černý - 35. Cadu z pen. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Vyhnanovský - Adámková (video). ŽK: Vlček, Krobot - Šín, Tijani, Fleišman. Diváci: 4527.
Pardubice: Nita - Kostka, Vlček, Hranáč, Helešic - Vacek - Sychra (46. Šimek), Hlavatý, Janošek (90.+4 Darmovzal), Tischler (61. Krobot) - Černý (61. Huf). Trenér: Mikula.
Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Bitri, Pojezný, Fleišman - Boula - Cadu (84. Jaroň), Miškovič (64. Kuzmanovič), Šín (84. Buchta), Plavšič (90. Šehič) - Tijani (64. Almási). Trenér: Hapal.

Reklama