Hlavní obsah

Pauza? Žádné leháro, Vrba sparťanům naložil! Hložek slibuje góly

Plzeň

Nebýt dlouhé absence způsobené zraněním, po níž se postupně vrací na trávník, měl by v minulých dnech úplně jiný program. Reprezentační trenéři by spolu určitě rokovali, zdá má být Adam Hložek s áčkem na startu kvalifikace MS, nebo hrát s Lvíčaty na EURO do 21 let. Talentovaný fotbalista ovšem zůstal se Spartou, aby doháněl fyzické manko. „Přestávku jsme samozřejmě využili a trénovali, náročně. Měli jsme těžké tréninky,“ naznačuje Hložek, že trenér Pavel Vrba hráče nešetřil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ve velké šanci před olomouckou brankou.

Článek

Náročnost v přípravě byla na místě. „Teď nás čeká náročný program, musíme se na něj připravit a zvládnout ho co nejlíp," přikyvuje Adam Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sobotní duel s Teplicemi je teprve začátkem. Hned po něm přijde pohárové čtvrtfinále s Jabloncem, derby na Slavii, ligová dohrávka v Jablonci, doma Slovácko, v rychlém sledu samý těžký duel.

„Během pauzy jsme sehráli také přípravný zápas s Žižkovem. Dal jsem gól, takže doufám, že jsem chytil střeleckou formu. A prokážu ji i v zápasech. Cítil jsem se v utkání nejlíp za dobu, co jsem se vrátil. Doufám, že to předvedu i v sobotu," přeje si Hložek.

Nejlepším fotbalovým starším dorostencem byl opět zvolen Adam HložekVideo: FAČR

Juliš i Kozák jsou dlouhodobě mimo. Osmnáctiletý talent je teď v rudém dresu útočník číslo jedna, očekávání budou velká.

„V tomto ohledu se moc nemění, pořád jsem útočník a ode mě se góly očekávají. Doufám, že mi budou padat jako před zraněním. Zápasy už mi chyběly," těší se Hložek.

Polidar měsíc odpočíval

Ofenzivě už může být nápomocný také Matěj Polidar. Vrací se po paradoxní absenci.

„Byl jsem 30 dní doma se vším všudy. Nejdřív karanténa pro tým, to jsem byl negativní. Hned po jejím konci jsem ale vyšel pozitivně a další dva týdny zůstal doma," poukazuje, jaké nástrahy během pandemie fotbalistům hrozí.

„Teď už trénuju. Cítím se dobře, ale není snadné se po měsíci bez pohybu vracet. Člověk je zvyklý mít pauzu maximálně dva dny, teď leží doma tak dlouho..." je Polidar sám zvědavý, jak rychle se vrátí do formy.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.