Hlavní obsah

Pelta posiluje! Jablonec potvrdil kouče Látala, má i útočníka z Turína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejasnosti okolo hlavního kouče Jablonce jsou pasé. Severočeský klub v posledním dni měsíce definitivně potvrdil jako svého nového trenéra Radoslava Látala, který naposledy koučoval polský klub Bruk-Bet Termalica. Klub majitele Miroslava Pelty navíc před odjezdem na herní soustředění do Itálie posílil Matouš Krulich, Nemanja Tekijaški a Haiderson Hurtado.

Foto: FK Jablonec

Kouč Radoslav Látal v příští sezoně povede fotbalisty Jablonce.

Článek

Že Hübschmana a spol. povede Látal bylo jasné již dlouho před startem přípravy na novou sezonu, klub však musel s oficiálním představením počkat, až 53letému bývalému reprezentantovi v Polsku skončí posledního června smlouva.

„Je to pro mě výzva. Po roce a půl v Polsku se těším. S panem Peltou se známe již delší dobu a jak mě oslovil, neváhal jsem, rozhodnutí bylo rychlé," přiznal vítěz Poháru UEFA z roku 1997.

Na Střelnici nahrazuje kouče Davida Horejše, jehož nespokojený majitel klubu Miroslav Pelta druhý den po dohrání skupiny o záchranu předčasně odvolal. „Chtěl bych Jablonec vytáhnout výš, kam patří. Vzpomínám na časy, kdy se tady hrála Evropské liga. To jsem byl v Trnavě a taky jsme se dostali do základní skupiny. Bude to hodně o poctivé práci. Samozřejmě u nás trenérů se vše odvíjí od výsledků," dodal Látal, jehož asistentem bude Tomáš Čížek a po ukončení hráčské kariéry i Jan Krob. Látal naposledy v české lize vedl Olomouc. V lize odtrénoval 83 utkání s bilancí 23 výher, 30 remíz a stejného počtu proher.

Útočník Krulich do Jablonce přestoupil z FC Turín, kam zamířil před dvěma lety ze Sparty. „Vracím se domů do Česka a čeká mě nakouknutí do chlapského fotbalu. To je pro mě nejdůležitější," říká 18letý mládežnický reprezentant. „Chtěl bych co nejvíc pomoct týmu, jak to půjde. Buď přímo na hřišti nebo jak to půjde. Musím ale se vší pokorou bojovat o místo v Jablonci," doplnil.

26letý stoper Tekijaški přichází z předchozího Látalova klubu Termalica. „Na českou ligu se těším, bude to zase nejvyšší soutěž. Teď jsem v Polsku hrál druhou ligu po sestupu. Těším se, až liga začne," říká rodák z Pančeva.

A o rok starší kolumbijský obránce Hurtado naposledy působil na Slovensku v MFK Skalice. „Česká liga je kvalitnější soutěž a jsem rád, že jsem tady. Jablonec má dobrý tým, je tu hezký stadion a celkově je tu příjemná atmosféra. Když se nám bude dařit v lize, tak můžeme bojovat o evropské poháry," věří Jihoameričan. Trojice podepsala s klubem víceletý kontrakt.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.