Hlavní obsah

Do Jablonce míří Látal. Hráče Pelta přivádí ze druhé ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť hotovo ještě není, blízko návratu do české ligy je Radoslav Látal. Podle informací Sport.cz jedná s Jabloncem. Jeho majitel Miroslav Pelta chtěl po éře Davida Horejše vsadit v realizačním týmu na zkušenost. Posily severočeský klub loví ve druhé lize. Z Varnsdorfu na Střelnici míří útočník Patrik Schön.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Látal ještě jako trenér Sigmy Olomouc během utkání v Plzni.

Článek

Před dvěma týdny Miroslav Pelta překvapivě odvolal Horejše a od té doby hledá jeho nástupce. Podle informací Sport.cz chtěl tentokrát na lavičku prověřené jméno. Hübschmana a spol. by měl v příští sezoně trénovat Radoslav Látal.

„Momentálně probíhají jednání, která nechceme blíže komentovat. Vzhledem k tomu, že příprava startuje v pondělí, bude jasno do konce týdne," sdělil tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

Radoslav Látal, coby hráč kdysi vítěz Poháru UEFA nebo vicemistr Evropy, v uplynulé sezoně vedl v polské druhé lize tým Nieciecza, který ještě v neděli bojoval o postup do nejvyšší soutěže. „Čekalo se, zda Látal postoupí," sdělil zdroj mající k severočeskému klubu blízko. Látalovo mužstvo však ve finále o postup prohrálo s týmem Puszcza Niepolomice 2:3 po prodloužení. A tím se mu otevřela cesta ke comebacku do nejvyšší české ligy.

V té naposledy vedl Olomouc. Před dvěma lety mu však na Hané skončila smlouva a obě strany se dohodly na ukončení spolupráce. V české nevyšší soutěži 53letý Látal odtrénoval 83 utkání s bilancí 23 výher, 30 remíz a stejného počtu proher.

Na Střelnici rovněž míří z nedalekého Varnsdorfu útočník Patrik Schön, který v uplynulé sezoně patřil k jeho nejvytíženějším hráčům a týmu kouče Miroslava Holeňáka pomohl sedmi vstřelenými góly.

Měl by být v pořadí čtvrtou posilou Severočechů. Klub již z druholigového Vyškova posílil Alexis Alégué, záložníka Vachtang Čanturišvili ze Zlína a devatenáctiletý útočník Matěj Náprstek z druholigového Norimberka. Přípravu na novou sezonu jablonečtí fotbalisté odstartují příští pondělí.

Reklama

Související témata:
  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.