Hlavní obsah

Pelta v kabině rozhodčích? To prostě nechápu, zlobil se Klusáček. Rada byl vytočený

Jan Švanda, rjmSport.czPrávo

Z jeho tváře bylo patrné zklamání. Bohemians sice v nastavení v utkání 3. kola nejvyšší fotbalové soutěže urvali v Jablonci cenný bod, kouč Bohemians Luděk Klusáček měl však po bitvě smíšené pocity. Klokani ještě čtvrt hodiny před koncem drželi vedení 1:0...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Bohemians Luděk Klusáček po zápase v Jablonci zuřil, tvrdil, že majitel domácího klubu Miroslav Pelta (na snímku) byl v poločase v kabině rozhodčích.

Článek
Fotogalerie

Jenže pak přišla penalta Pilaře a trefa Čvančary, jemuž chybou předložil balon bývalý jablonecký záložník Kovařík. Právě on v 94. minutě ale zachránil Pražanům z dalšího pokutového kopu alespoň remízu.

„Trochu mě průběh připomínal minulý zápas s Plzní. V poločase jsme vedli, soupeři se to povedlo točit. Tentokrát se štastnějším koncem, že bereme aspoň bod. Byli jsme ale hodně blízko, abychom tady získali tři body a je to pro nás dneska ztráta. Bohužel jsme hlavně v první půli nevyužili řadu brejků," posteskl si trenér Pražanů po plichtě 2:2.

Dlouho poklidný duel nabídl infarktovou koncovku, do níž promluvil VAR. Za stavu 0:1 s ním sudí Klíma konzultoval souboj brankáře Bačkovského, který ve vápně při snaze vyrazit balon do bezpečí zasáhl rukama Pilaře. Jablonec nakonec kopal penaltu, z níž právě Pilař srovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu.

Ve zmiňovaném nastavení zase hlavní arbitr prozkoumal na videu zákrok domácího Hübschmana a pískl pokutový kop tentokrát pro Klokany. „Před sezonou nám říkali, že VAR má vstupovat do zápasu v případě jasných pochybení. Nevím, jestli zrovna tohle byly ty případy," ušklíbl se trenér Klokanů Luděk Klusáček, jemuž však vadila i jiná věc.

„Zaráží mě, že v poločase je majitel klubu v kabině rozhodčích. To prostě nechápu," řekl v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV a na tiskové konferenci pak myšlenku rozvedl. „Myslel jsem tím pana Peltu. Narazili jsme na něj. Cítím to jako problém, ale není to jenom o panu Peltovi, tohle je nešvar celého českého fotbalu," doplnil Klusáček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce a Ibrahim Keita z Bohemians.

Mě tohle nezajímá, hřímal Rada

Jeho poznámku odmítl komentovat Petr Rada, kterého dotaz novinářů na Klusáčkův výrok hodně vytočil. „Mě tohle nezajímá. Tohle mi vůbec nepodsouvejte do hlavy. Mě zákulisí, kdo kam jde, nezajímá! Já se starám o mančaft, o nic jiného," rozohnil se šéf jablonecké lavičky, jenž v průběhu druhé půle obdržel žlutou kartu.

„Stěžoval jsem si, že se protahuje hra. Byla tam situace, kdy se čtyřikrát vrátí balon tam, zpátky a nic. Pomezní si stěžoval. Jako ve škole, kdy vám vezmou hračku... Takže jsem dostal kartu," poznamenal.

Večer po zápase pak tiskový mluvčí jabloneckého klubu Martin Bergman na svém twitterovém účtu nabídl vysvětlení, proč Pelta do kabiny sudích zamířil. Prý za to mohl právě trenér domácího týmu Petr Rada a jeho chování. Pelta se šel arbitrům omluvit.

Reklama