Hlavní obsah

Penalta v Plzni? Za mě hodně přísná. Někde by se taková nepískala, tady ano, zlobí se zlínský obránce

Plzeň

Zápas v Doosan Areně sotva začal, když centr plzeňského Kopice zastavila ruka stopera Zlína Simerského. Domácí Beauguel vzápětí z penalty nezaváhal, Fastav prohrával 0:1. „Podle mě byla přísná," zlobil se po sobotním utkání fotbalové ligy hostující záložník Lukáš Vraštil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Vraštil (druhý zleva) ze Zlína střílí gól, brankář Jindřich Staněk z Plzně na jeho přesnou hlavičku nedosáhl.

Článek

Hlavní rozhodčí Franěk byl blízko, bez váhání ukázal na penaltový puntík. Televizní záběry mu daly za pravdu. Simerský šel ve snaze zabránit Kopicovi v centru na zem, balon zasáhl jeho ruku. „Samozřejmě si to musí vyhodnotit rozhodčí. Někde by se ale taková penalta nepískala, tady prostě ano," reagoval Vraštil, který hlavou v prvním poločase vyrovnal na 1:1.

„Na začátku jsme měli smůlu, byla tam trefená ruka. Ale kluci plnili, co měli. Odměnou jim byla vyrovnávací branka. Ve druhé půli se hra vyrovnala, tlak Plzně nebyl takový, začali jsme být nebezpeční. Škoda, že nám chyběla ve finále kvalita. Nemáme nakonec ani bod," doplnil zlínský asistent Jan Jelínek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Pálí Pavel Bucha z Plzně, brání Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Druhý gól inkasovali hosté v závěru zápasu, kdy nepokryli na malém vápně Beauguela. „Špatně jsme se před centrem do šestnáctky posunuli. Myslel jsem, že máme protihráče dobře rozebrané. Bohužel neměli," litoval Vraštil. V době akce, která rozhodla o pádu hostů, hrál Fastav pouze v deseti. Na polovině hřiště seděl na zemi útočník Poznar, kterého chytla křeč. „On nám ale vzadu nechyběl, nebyla to příčina gólu," prohodil 27letý obránce.

Třiadvacetiletý brankář Ján Šiška, který si v Plzni odbyl premiéru v české lize, si na Beauguelovu střelu hlavou rukavicí sáhnul. Míč přesto skončil v síti. Se spoluhráči zanechali v Doosan Areně dobrý dojem, nicméně bodově odměněni nebyli. Zlínští si připsali čtvrtou prohru v lize za sebou.

„Výkon proti Viktorce je pro nás příslibem. Pokud na něj navážeme, v dalších zápasech body musíme sbírat. Proti papírově slabším týmům, věřím, že se budeme prosazovat," prohlásil Jelínek.

Reklama

Související témata: