Hlavní obsah

Penaltové déjà vu Plzně! Když vidím, co se písklo jinde, ruku by si sudí obhájil, řekl Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu padli na Spartě z penalty ze 104. minuty za nastřelenou ruku, v neděli se fotbalisté Plzně dožadovali odpískání pokutového kopu za podobný prohřešek Teplic marně. Za stavu 1:1 vyslal kapitán Viktorie Kalvach střelu, která mířila na bránu, míč se otřel o ruku stopera Chaloupky. Viktoriáni reklamovali ruku, sudí Hocek rozpažil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně slaví branku.

Článek

„Viděl jsem, že Kalvi (Kalvach) vystřelil a teplickému hráči míč trefil ruku. Když jsem viděl penalty, které se pískají na ostatních stadionech, tuhle ruku by si sudí taky uhájil," řekl autor vyrovnávací branky, útočník Tomáš Chorý.

Dost možná měl na mysli ruku kapitána Hejdy, kterou odpískal rozhodčí Orel ve středu na Letné. Z následné penalty letenský kapitán Krejčí vystřelil Spartě výhru 2:1. Sudí Hocek takovou odvahu v závěru nastavení nenašel.

„Nebudu se ohánět, že jsme mohli kopat penaltu. I když na jaře jsme nekopali ani jednu. Potom se řeší, jestli měla být nebo neměla. Nechci nic házet na rozhodčího. Náš vlak se rozjel až od šedesáté minuty, což je pozdě," pronesl Chorý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Hora z Teplic, Jhon Mosquera z Plzně, Alois Hyčka z Teplic.

Vzhledem k tomu, že se závěrečné kolo hrálo kompletní v jeden čas, VAR byl pouze na čtyřech stadionech. V Doosan Areně nikoli... Z televizních záběrů bylo patrné, že Chaloupka měl ruku u těla, navíc se otočil ke střele bokem. Balon mu sice ruku zasáhl, úmyslně s ní ale nezahrál.

„Bavil jsem se hned po zápase s jedním pánem, který viděl situaci na videu, prý ruka nebyla. Kdyby ji ale sudí písknul, museli bychom to přijmout. Naštěstí pro nás ji nenařídil," prohlásil kouč Teplic Zdenko Frťala. „Musím říct, že jsem nic neviděl. Ptal jsem se po zápase Chaliho (Chaloupky), říkal, že ruka nebyla," doplnil brankář Filip Mucha.

Reklama