Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:1Teplice sahaly po senzaci, z Plzně vezou nakonec bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Hyčka 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně zakončili základní část první ligy domácí remízou 1:1 s Teplicemi. Hosty v utkání 30. kola poslal do vedení v 50. minutě Alois Hyčka, v 85. minutě vyrovnal Tomáš Chorý. Západočeští úřadující mistři půjdu do nadstavbové skupiny o titul z třetího místa, odkud ztrácí 11 bodů na vedoucí Spartu a devět na druhou Slavii.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Teplic.

Článek

Plzeňští od začátku víc drželi míč, ale do zakončení se přes nejhorší defenzivu soutěže dlouho nedostávali. Naopak první těžký zákrok si připsal ve 25. minutě domácí gólman Staněk proti Trubačově ráně.

Na druhé straně Mosquera z přímého kopu zamířil těsně nad a poté kolumbijský křídelník minul i střelou z šestnáctky. Jinak Západočeši v ofenzivě působili bezzubě a teplický gólman Mucha, který zastoupil disciplinárně potrestanou jedničku Grigara, v úvodní půli nečelil jediné přímé střele.

Krátce po změně stran Mucha zlikvidoval Durosinmiho hlavičku. Severočeši chvíli nato v 50. minutě otevřeli skóre. Radosta nacentroval do pokutového území, Staněk míč rukou nejistě posunul na Hyčku a ten pohotově zakončil do odkryté branky. Dvaatřicetiletý krajní hráč zaznamenal premiérový ligový gól v sezoně a celkově desátý v nejvyšší soutěži.

Domácí mohli rychle vyrovnat, ale Chorý hlavičkoval o kousek mimo. Plzeňští favorité se do většího tlaku dostali až po 70. minutě. Chorého "nůžky" výborně vyrazil Mucha a teplickému brankáři z následného rohu pomohla tyčka při Jemelkově střele.

Viktoria se dočkala vyrovnání v 85. minutě. Po standardní situaci Jemelka vrátil míč před branku a Chorý dalším kopem přes hlavu i s pomocí břevna tentokrát překonal Muchu. Nejlepší týmový střelec dal 13. ligovou branku v ročníku.

Plzeňští v závěru soupeře sevřeli a sahali po obratu, ale střídající Kliment, Vydra ani Jirka slibné příležitosti neproměnili. Západočeši v lize neprohráli s Teplicemi poosmé za sebou, doma se "Skláři" v nejvyšší soutěži protáhli sérii bez porážky na 15 zápasů.

30. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 85. Chorý - 50. Hyčka. Rozhodčí: Hocek - Paták, Pospíšil. ŽK: Jemelka, Mosquera - Hora, Chaloupek. Diváci: 8670.
Plzeň: Staněk - Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora - Vlkanova (56. Vydra), Kalvach, Květ, Mosquera (66. Jirka) - Chorý, Durosinmi (66. Kliment). Trenér: Bílek.
Teplice: Mucha - Hora, Chaloupek, Mičevič - Hyčka, Mareček, Urbanec (77. Sy), Trubač, Radosta (90.+6 Sarr) - Gning (77. Vachoušek), Žák (66. Jásir). Trenér: Frťala.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články