Hlavní obsah

Penaltu viděl v Karviné jen sudí u videa. Strašně přísné, nám ale pomohla, řekl kapitán Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrté domácí utkání na jaře, čtvrtá porážka a znovu tři inkasované góly. Po Spartě, Pardubicích a Slavii nastřílelo ligovému nováčkovi na jeho hřišti stejný počet branek i Slovácko, které si odvezlo výhru 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Amar Memič z Karviné a Milan Petržela ze Slovácka

Článek

Slezané se po půlhodině hry zásluhou střely Dávida Krčíka radovali z prvního domácího vstřeleného gólu na jaře, hostům ale v cestě za premiérovým jarním vítězství vydatně pomohlo brzké vyloučení Ayaosiho, který šel do šaten po druhé žluté kartě už ve 42. minutě, a také nařízený pokutový kop za ruku Krčíka, z něhož Marek Havlík zvýšil na 3:1.

„Po velké Emmanuelově stupiditě, pro kterou není omluva, jsme šli do deseti. Nejprve zbytečně dohrál brankáře a pak udělal zákrok, který sudí musel posoudit za žlutou kartu,“ zlobil se po šesté domácí porážce v řadě trenér Karviné Juraj Jarábek.

„O jednoho méně se dá hrát, ale naše chyby neustále opakují. Podceněný centr, nepohlídaná standardka a pak penalta za ruku, která…, já vlastně nevím, co ruka je a co není. Bylo to jako minulý týden v Teplicích. Jak se říká, na posraného i hajzl spadne,“ řekl slovenský trenér.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gól Vlasije Siňavského ze Slovácka na 1:1. Vpravo je překonaný brankář Dominik Holec z Karviné

Situace v 63. minutě, po níž hosté kopali pokutový kop, si nejprve nikdo nevšiml. Ani rozhodčí Marek Radina nejprve na střelu Marka Havlíka do zdi nereagoval. V následné přerušené hře ale dostal pokyn od Dalibora Černého u VARu a šel si situaci prohlédnout.

A nařídil pokutový kop. „Vůbec těm rukám ve vápně nerozumím. Měl jsem ji před sebou a kryl jsem si obličej. Rozhodčí mi nejprve řekl, že si také myslel, že to na penaltu není. Ale po tom, co viděl záznam, usoudil, že je to jasná penalta,“ krčil rameny slovenský stoper Karviné Krčík.

Přiznal, že míč rukou zastavil, ale jen proto, že si kryl obličej. „Myslím si, že tohle penalta není. Rozhodčí mi ale řekl, že prý jsem s rukou pohnul do strany a ovlivnil jsem dráhu letu míče, takže penalta,“ řekl Krčík.

Zaskočení hosté

Z nařízeného pokutového kopu byli zaskočeni i hosté. „Ani Mára (Havlík), který zahrával tu standardku, si nevšiml, že by někdo zahrál rukou. Vůbec jsme nevěděli, co se řeší, a na rovinu říkám, že tohle je strašně přísné, pokud ji neměl nad hlavou. A to si myslím, že neměl. Je to přísná penalta, ale dneska nám samozřejmě pomohla,“ vykládal kapitán Slovácka a střelec vítězné branky Stanislav Hofmann.

„Extrémně jsme se na ten zápas soustředili, protože jsme věděli, že čtvrtý zápas prohrát by pro nás byl už velký problém,“ vykládal a přiznal, že po vyloučení Ayaosiho si vzpomněl na zpackaný závěr domácího utkání s Pardubicemi, které v deseti utkání otočily a dovedly k vítězství.

„Víme moc dobře, jak to s těma přesilovkama máme, že nám to moc nejde. Proto jsme o přestávce zdůrazňovali, že potřebujeme zbytek zápasu zvládnout. Konečně jsme si pomohli i standardkou a až na nějaké malé výjimky jsme druhou půlku zvládli celkem dobře a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil Hofmann.

Trenér Slovácka Martin Svědík ocenil, že jeho tým dokázal zareagovat na inkasovanou branku. „Jsem rád, že jsme to po těch třech prohraných zápasech zvládli. Věřil jsem, že má mužstvo charakter, a byť nám chybí někteří hráči, tak jsme to zvládli,“ oddychl si.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 1 : 1 přestávka Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  1 : 1 Jablonec - Karviná 1 : 1 45. min Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  0 : 0 Pardubice - Zlín 0 : 0 přestávka Živě
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.