Hlavní obsah

Penalty proti Plzni? Někdy se to tak sejde, říká Koubek. Chválí čipery i posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé vítězství v lize za sebou a fotbalistům Plzně se pomalu lépe dýchá. „Hlavně mám radost z dobrého herního výkonu," hodnotí triumf 5:2 v Českých Budějovicích trenér Miroslav Koubek. Oceňuje hrdiny duelu Pavla Šulce a Pavla Buchu, vrásky na čele mu však dělá stále plnější marodka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek na ilustračním snímku.

Článek

Jste i přes dva obdržené góly s výhrou spokojený?

Spokojenost určitě, když dáte venku pět gólů. Zápas se vyvíjel hodně příznivě, situaci jsme si zkomplikovali sami penaltou na konci první půle, tam jsme trochu zkoprněli. Pomohl nám ale třetí gól. Měli jsme další šance, třeba Pavel Bucha nebo Jan Kopic. Hlavně mám radost z dobrého herního výkonu, zaskočili jsme soupeře tím, že jsme hráli jen na jednoho hrotového útočníka, pod Durosinmiho jsme dali dva naše čipery Buchu se Šulcem. Vytvářejí silnou technickou kvalitu, dokážou vymyslet zajímavé věci a hlavně chodí do náběhů.

Právě Pavel Šulc zazářil hattrickem.

Mám radost z celého jeho vývoje, dali jsme ho do pořádku. Akceptoval, že ze začátku sezony nehrál, a je ve skvělé sportovní formě, ukazuje svůj potenciál. Je velmi šikovný a začíná se střelecky prosazovat.

Bylo hned jasné, že půjde kopat penaltu v závěru právě on?

Celé mužstvo si přálo, aby dal hattrick. Hodně jsem mu věřil, i když není určený. Vyplynulo to z euforie, rozpoložení a jeho výkonu v utkání.

Když jsme u penalt, proti Plzni se zatím kopala v každém kole. Mají situace společného jmenovatele?

Někdy se to tak sejde. Dnes jsme udělali špatná rozhodnutí. Prošel tam hráč a trefil Hejdovi ruku, která byla lehce od těla. Nevyplývá to z toho, že bychom něco nezvládali a hasili nějakými tvrdými souboji. Ano, v Teplicích to byl háček, s Hradcem pak hloupost Mosquery.

Skóre otevřel krásným lobem téměř z poloviny hřiště Ibramim Traoré, předsezonní posila ze Slavie. Jak jste s ním zatím spokojený?

Při gólu uplatnil své velmi dobré fotbalové myšlení a přehled. Trefa nám hodně pomohla. Ibrahim he velmi dobrý fotbalista. V 34 letech už rychlejší nebude, ale je cenný v soubojích, kombinacích a kompletně z obranného hlediska. Velký univerzál. Jsme rádi, že ho máme.

Vaše marodka aktuálně čítá sedm fotbalistů, přibyl například útočník Tomáš Chorý. Je možné, že se někdo stihne uzdravit do čtvrtečního utkání na Maltě?

Uvidíme, platíme daň za náročný program. Sezonu začalo 22 zdravých hráčů, do Českých Budějovic nás přijelo jen 16. O to více si vážím toho, že jsme zápas dokázali zvládnout. Jinak jsem vždy optimista, že by to mohli stihnout Chorý, Erik Jirka nebo Radim Řezník, ale sto procent to není.

Reklama