Hlavní obsah

Bohemians trápí střelecká nemohoucnost. Chování ve vápnech Veselý nechápe, předeslal změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři utkání, tři vstřelené branky. Ale jen jedna ze hry, jelikož dvě padly po standardních situacích. Šeredná neefektivita v zakončení trápí fotbalisty Bohemians, kteří i přes řadu slibných příležitostí doma proti Slovácku neskórovali a po těsné porážce 0:1 vyšli podruhé v sezoně naprázdno. „Utkání by možná víc slušela remíza, možná třeba 2:2. Ale když jsme gól nevstřelili a soupeř ano, těžko můžeme chtít bodovat,“ uvědomuje si kouč Jaroslav Veselý.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý, David Puškáč z Bohemians a Michal Kadlec ze Slovácka

Článek

Kde ale hledat příčiny střeleckého trápení? V množství vytvořených šancí určitě ne, neboť Klokani se, stejně jako celek z Uherského Hradiště, dostali do solidního počtu nebezpečných příležitostí. Jenže co naplat, buď nechali vyniknout Milana Heču, nebo branku rovnou o nějaký ten půlmetr minuli.

Což v duelech proti Slovácku, které vždy platí za nemilosrdný boj, prostě nemůže vést ke šťastnému konci. „Týmy jsou na sebe dobře připravené, umějí si nějakým způsobem eliminovat přednosti. Často to bývá o jedné brance, ta bývá hodně určující," uvědomuje si Veselý. „Nemohu říct, že bychom šance neměli. Ale pomohlo by nám, kdybychom byli důslednější. Gólmanovi soupeře jedna střela vypadla, ale my tam prostě nebyli. Naopak nepochopím, proč nedobíháme k vlastnímu gólmanovi," připomněl šéf klokaní lavičky, že když v nastavení Heča neudržel pumelici Dostála, měl dost času na nápravu, zatímco Slovácko skórovalo zásluhou dorážky Stanislava Hofmanna.

Obranné vozbě toho Veselý jinak příliš nevyčítal. Zato útočníci, ti jej zklamali řádně. „V ofenzivní složce vidím jednoznačný problém. První branku jsme měli vstřelit my, vypracovali jsme si tři velmi dobré šance. Vždyť jsme dali za čtyři zápasy jen jeden gól ze hry. Možná je čas na personální změny, zvážíme, jak to rozpumpovat," předeslal rošády v sestavě.

Více očekává trenér Bohemians také od záložní řady, jejíž složení je poznamenáno absencemi zdravotně indisponovaných Adama Jánoše a Martina Hály. Josefa Jindřiška s Robertem Hrubým tak z o něco vysunutější pozice podporoval Michal Beran. „Cítil jsem, že by se mi hodilo během utkání přidat střeďáka, ale vlivem zranění jsme žádného neměli," mrzelo Veselého.

Po dotazu na výkon Hrubého, který se zatím po přestupu ze Zlína nedostal do své ideální herní pohody, ale svého svěřence bránil. „Byl dlouho v jednom klubu, musí se celkově sehrát. Chci na něm ale ocenit, že i když se mu ne všechno povede, tak se neschovává, nehraje alibisticky. Snaží se něco tvořit, tihle hráči jsou nejcennější," postavil se za 29letého tvůrce hry.

Reklama