Hlavní obsah

Penalty se v Plzni kopat neměly. Podle komise rozhodčích Příhoda nechyboval

Penaltu chtěla Plzeň, pokutový kop toužila zahrávat i Slavia. Sudí Příhoda ale v nedělním šlágru nejvyšší soutěže mezi Viktorií a pražským klubem (1:0) ani jednou po zákrocích v pokutovém území do píšťalky nezadul. A teď byl za řízení duelu pochválen. Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR neudělali sudí v uplynulém 13. kole první ligy celkově žádnou závažnou chybu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Radek Příhoda při duelu Plzně se Slavií nechyboval

Článek

Příhoda ve 29. minutě v Plzni nenařídil pokutový kop po kontaktu Davida Limberského se slávistou Mickem van Burenem. Rozhodčí neposoudil jako penaltový ani předchozí souboj Jakuba Jugase s domácím Michaelem Krmenčíkem z páté minuty.

Podle předsedy komise rozhodčích Michala Listkiewicze se čeští sudí od začátku ročníku zlepšili. "V úvodu sezóny jsme s některými výkony nebyli spokojeni, ale v posledních kolech byli rozhodčí velmi dobří," uvedl Listkiewicz na twitterovém účtu komise.

Domnívá se, že za horšími výkony z úvodu sezóny byla nekoncentrovanost sudích. "Přidali jsme analýzy, semináře, ještě víc s rozhodčími mluvili a zlepšení přišlo," konstatoval polský šéf komise. "V závěrečných třech kolech podzimu chceme udržet nasazenou úroveň. Dobrý finiš bude velmi důležitý, rozhodčím to zdůrazňujeme," dodal Listkiewicz.

Souhlasíte s hodnocením komise rozhodčích po ligovém šlágru mezi Viktorií Plzeň a Slavií, že se neměl pískat ani jeden pokutový kop?
Ano. Ani jedna penalta se pískat neměla.
59,7 %
Ne. Penaltu ve prospěch Slavie měl sudí nařídit.
36,6 %
Ne. Penaltu ve prospěch Plzně měl sudí nařídit.
3,7 %
Celkem hlasovalo 7071 čtenářů.

Reklama