Hlavní obsah

Pepo, zůstaň! Možná ještě mladé kluky budu prohánět, pořád jim stačím, řekl kapitán Klokanů po záchraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před třemi lety odvrátil v duelu s Opavou účast v baráži, gólem v posledních vteřinách nastavení. V neděli vedl Bohemians 1905 proti stejnému soupeři v ještě důležitější partii, v odvetě baráže o první ligu. Kapitán Klokanů Josef Jindřišek znovu odcházel se spoluhráči z domácí bitvy se Slezany v euforii (výhra 2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý a Josef Jindřišek po utkání baráže.

Článek

„Vyhráli jsme, zachránili jsme Bohemku, splnili jsme úkol. Takže nádhera. Byly to pro mě možná nejtěžší dva zápasy v kariéře. Před třemi lety jsme taky rozhodli o záchraně s Opavou, ale teď jsem všechno vnímal jinak. Už jen, že jsem o tři roky starší. Hodně jsem si to bral, pořád jsem přemýšlel, co by se mohlo stát. Za žádnou cenu jsem nechtěl, aby spadla Bohemka do druhé ligy. Ukázali jsme ale jasně, že na ligu máme," prohlásil 41letý Jindřišek.

„Konec dobrý, všechno dobré. Tyhle dva zápasy byly nejtěžší, co jsem zažil jako trenér. Doufám, že nebudu už muset další takové absolvovat. Cítil jsem zodpovědnost za celý klub, za skvělé fanoušky. Neuměl jsem si představit, že bychom spadli," doplnil trenér Jaroslav Veselý, který převzal tým po 26. kole z pozice asistenta. Záchrannou misi splnil.

Jeho tým si přivezl ze Slezska jednogólový náskok, který navýšil v prvním poločase gólem Köstl. Ránu do vazu zasadil hostům po přestávce Chramosta. „Zápasy s Opavou nebyly jednoduché, má kvalitní tým. Ale rozhodla kvalita v zakončení," podotkl Jindřišek, který čelil po tradiční děkovačce četným dotazům fanoušků, jestli dá ještě jednu sezonu. „Pepo, zůstaň," skandovali několikrát.

Jindřišek v lize
396 zápasů/ 24 gólů

„Nechtěl jsem tuto záležitost řešit, měl jsem v hlavě jen, abychom se zachránili. Teď si sednu s majitelem klubu, všechno probereme. Chuť mám, cítím se dobře, mladším klukům pořád stačím. Možná je ještě budu prohánět. Jasno chci mít co nejdřív. Ať už se rozhodnu tak, nebo onak," dodal Jindřišek.

Reklama

Související témata: