Hlavní obsah

Bohemians - Opava 2:0Bohemians porazili Opavu i doma a udrželi se mezi elitou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Köstl 1 : 0
68. Chramosta 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili Opavu v domácím odvetném barážovém utkání 2:0 a v součtu se čtvrteční úvodní venkovní výhrou 1:0 se udrželi v první lize, kterou hrají nepřetržitě od roku 2013. Naopak Slezané na návrat do nejvyšší soutěže po loňském sestupu nedosáhli. O vítězství Pražanů rozhodl v prvním poločase Daniel Köstl, po změně stran se trefil Jan Chramosta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joss Didiba (vlevo) z Opavy a Jan Chramosta z Bohemians.

Článek

Bohemians otevřeli skóre v 17. minutě z první vážnější akce v utkání. Kovaříkův centr z rohového kopu se odrazil ke Köstlovi, který se přízemní střelou nemýlil. Dal si tak stylový dárek k pondělním 24. narozeninám.

O něco později střelec první branky prodloužil hlavou před branku míč, na nějž jeho parťák z obrany Křapka těsně nedosáhl. V 39. minutě Jindřišek obral o míč Darmovzala a poslal do úniku Kovaříka, jehož střelu brankář Digaňa vyrazil na roh.

Po změně stran začali hrozit i hosté. Pikulovu střelu k tyči vytáhl gólman Valeš, následně stejný hráč Opavy dalekonosnou ranou z dálky napálil břevno. Na druhé straně skončila Hronkova a poté i Köstlova hlavička těsně vedle.

V 68. minutě se téměř zaplněný Ďolíček, kam dorazilo 6095 diváků, radoval z druhé trefy domácích. Hronek vybídl do úniku Chramostu, který překonal vyběhnutého Digaňu a zvýšil na konečných 2:0. O chvilku později Chramosta zpoza šestnáctky zamířil mimo tři tyče. V nastavení proti Digaňovi neuspěl střídající Vaníček.

"Klokani" potvrdili, že se jim na Slezany dlouhodobě daří. Od listopadu 2008 s nimi neprohráli v 11 soutěžních zápasech po sobě.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání:
Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 17. Köstl, 68. Chramosta. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Caletka - Ondráš (video). ŽK: Hronek, Bartek (oba Bohemians). Diváci: 6095. První zápas: 1:0, Bohemians se udrželi v první lize.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Vondra - Dostál, Jindřišek, Beran (70. Bartek), Květ (86. Petrák), Kovařík (78. Fulnek) - Hronek (86. Puškáč) - Chramosta (78. Vaníček). Trenér: Veselý.
Opava: Digaňa - Celba (75. Helebrand), Didiba, Žídek, Janoščín - Macháček (72. Bílek), Darmovzal - Šigut (46. Kramář), Pikul, Helešic (72. Ščudla) - Rataj (46. Kopečný). Trenér: West.

Reklama

Související témata: