Hlavní obsah

Pešek od Hoftycha dělo nedostal, Sáček má pět stehů a Dán si kopne až v lednu

Liberec

Vyhrožoval samozřejmě žertem. Trenér libereckých fotbalistů vyhlásil, že kdyby snad chtěl Jakub Pešek proti svým nedávným spoluhráčům u Nisy nastoupit, dá mu ještě před zápasem dělo a bude klid... „Zvykal si na tempo našich tréninků tři měsíce. Teď nás zradil a potrestal. Potkal jsem ho v tunelu, žádné dělo nedostal. Spartě pomohl, nás oslabil,“ kaboní se Pavel Hoftych. Právě Pešek otevřel skóre ligového duelu, v němž Letenští rozstříleli Slovan 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Autor třetího gólu Sparty Adam Karabec (čelem) se raduje se spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

Nejhorší zpráva přišla pro Spartu ještě před zápasem. Dán Höjer, letní posila, se bude po zranění ze středečního duelu s Rapidem Vídeň léčit několik měsíců.

„Casper si zahraje nejspíš až v lednu," odhaduje v rozhovoru pro O2 TV Sport trenér Pavel Vrba.

Svalové zranění Ladislava Krejčího mladšího by nemělo být vážné. V Liberci však odstoupil další střední záložník. Michala Sáčka kopl Gebre Selassie neúmyslně do obličeje.

„Sáček má pět stehů," hlásí Vrba.

Zkušený internacionál dostal za stavu 0:1 druhou žlutou kartu a Slovan pak v oslabení inkasoval ještě čtyřikrát.

„První žlutou v kontextu utkání dostat neměl, Sparta měla tři podobné zákroky. Druhá už byla jasná," protestuje kouč Pavel Hoftych.

„Jednoznačně moje chyba, když už jsem měl první kartu, která podle mě být neměla. Druhá je zasloužená, jsem rád, že Michalovi není nic vážného. Hned po kontaktu jsem věděl, že je zle. Moje špatné rozhodnutí. Nevěděl jsem, co je za mnou," líčí Theo Gebre Selassie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie ze Slovanu Liberec a Bořek Dočkal ze Sparty Praha.

Vyloučení jeho mužstvo odrovnalo. „Výsledek a hra ve druhé půli jdou jednoznačně za mnou, oslabil jsem tým," vyčítá si.

Sparta v nabitém začátku sezony rozkládá síly. Již v úterý doma rozehraje 3. předkolo Ligy mistrů s Monakem. Kouče tak může těšit, že hned o tři góly se postarali střídající hráči. Hložek, Karabec a Souček.

„Máme kvalitní kádr. Když nastoupí noví hráči, kvalita je stále stejná. V našem nabitém programu jsme počítali, že budeme využívat širší kádr. Na podzim nás čeká nějaká skupina," poukazuje Vrba, že minimálně Evropskou ligu už má Sparta jistou.

Reklama