Hlavní obsah

Petrouš: Jsem rád, že výpadek proudu kluky nerozhodil

Praha

Kouč fotbalistů Slavie Michal Petrouš čekal na úvod víc, než jen bod za remízu 1:1 s Ostravou. Předvedená hra, zejména ve druhé půli, ho však těšila. „Kluci měli převahu a jsem rád, že je nerozhodil ani výpadek proudu,“ narážel Petrouš na zhruba dvacetiminutový blackout v Edenu během druhé půle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Michal Petrouš během utkání s Ostravou.

Článek

V prvním poločase to z vaší strany nebylo ono. Proč?

Možná z nervozity, z velkého očekávání. Bylo vidět, že kombinace je taková kostrbatá, kluci dělali spoustu chyb v rozehrávce.

Po pauze už šlo o výkon podle vašich představ?

Hodně jsme se zlepšili. Baník jsme přitlačili před jeho branku, ale paradoxně jsme z jediné jejich akce inkasovali nešťastný gól. Bylo dobré, že jsme hned zareagovali a vyrovnali.

Jde inkasovaný gól na vrub brankáře Čontofalského?

Z lavičky jsem tu střelu pořádně neviděl, ale slabší chvilku si občas vybere každý gólman. Kamil nás drží ve spoustě zápasů, tak teď si to vybral a do dalších zápasů ho to určitě nijak nerozhodí.

Za stavu 1:1 došlo k výpadku proudu. Neublížila vám ta pauza trochu?

Bál jsem se, co s týmem udělá. Přišlo to zrovna ve chvíli, kdy jsme měli tlak. Ale pokračovali jsme v něm i pak. Lítaly tam střely vedle tyčí, trefovali jsme brankáře, jen chybělo víc štěstí. Ale věřím, že je v silách tohoto týmu získat ty body zpátky už v příštím kole v Liberci.

Proč jste ten gól nedokázali dát?

Baník bránil v devíti lidech na vlastní půlce, přesto jsme si šance vytvořili. Pak je jen otázkou hráčů, jestli to promění nebo ne. Nejde je naprogramovat. Někdy mají svůj den, jindy ne. Kdybychom si nedokázali vytvořit žádnou šanci, to by bylo k zamyšlení. Takhle mě jen mrzí, že se nevyhrálo, ale výkon ve druhé půli byl dobrý.

Co jste říkal na výkon Petráka na postu stopera, kde zaskakuje?

Podle mě patřil k našim nejlepším hráčům. Se všemi situacemi si poradil velmi dobře. Ukazuje se, že zvládne i tenhle post.

Takže stopera už nesháníte?

Určitě ano, potřebujeme někoho získat. Vždyť tam teď máme jen Bortela a mladého Kolaříka. Pracujeme na tom, aby nějaký stoper přišel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články