Hlavní obsah

Plavšič řádil v generálce proti Baníku a do ligy půjde jako bek. Bořil je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze zásadních rébusů zimy trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský definitivně vyřešil. Ví, že za týden do prvního jarního kola proti Karviné vyšle na pozici levého obránce Srdjana Plavšiče. V generálce proti Baníku Ostrava, který červenobílí porazili 4:2, si tuhle myšlenku potvrdil. Srbský driblér dal jeden gól a na další dvě branky nahrál. „Předvedl výborný výkon,“ lebedil si Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Slavie Praha a Šimon Falta z Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Čišela z něj chuť a energie, od první minuty se cpal dopředu, celou levou stranu zaplavil. Srdjan Plavšič v jediném přípravném zápase Slavie na jarní část sezony proti ostravskému Baníku exceloval, ukázal, že z portugalského soustředění na něj šly dobré reference oprávněně.

„Už v Portugalsku ukázal, že mu tenhle flek více než vyhovuje, i když je malý. Ale je extrémně rychlý a má skvělé náběhy za obranu. Teď toho využívá, jak trenéři chtějí. Pro nás je obrovským přínosem, věřím, že si to přenese i do sezony," pochválil spoluhráče záložník červenobílých Petr Ševčík.

Už v prvních minutách se drobný Srb ocitl při napadání až u stopera hostí Jaroslava Svozila, pohyboval se hodně vysoko, dostával se k centrům. A ve 20. minutě si připsal svou první asistenci v zápase, když hezky sklepnul dlouhý pas od Tomáše Holeše na Michaela Krmenčíka, který skóroval.

Za jedenáct minut se Plavšič dokonce trefil, když mu přihrával Mads Emil Madsen, a povedené představení korunoval centrem, kterým vyzval ke gólu Ondřeje Lingra. Do druhého poločasu už šestadvacetiletý fofrník nenastoupil. „Především z preventivních důvodů. Měl drobnější problém s achilovkou, nechtěli jsme nic riskovat," informoval slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Nouzi na levém kraji obrany vyřešil nečekaně, ale zatím je se zařazením hbitého Balkánce spokojený. „Ukázal velkou aktivitu a myslím, že ve finále i velkou kvalitu. Nejenže přihrál na dva góly a jeden vstřelil, ale všechny jeho centry byly adresné. Předvedl výborný výkon," konstatoval Trpišovský.

„V jeho případě to také bude o práci dozadu," přidal kouč důležitý aspekt. Baník v první půli Slavii v defenzivě moc neprověřil. „S Karvinou nastoupí. Uvidíme, jak to bude dál," předestřel šéf slávistické lavičky. Oscar, jenž se při absenci Jana Bořila na pozici levého obránce etabloval, si na začátku jara odpyká trest na tři zápasy.

Bořil nedávno podstoupil operaci. „Dopadla nadmíru dobře. Je v rekonvalescenci a předpoklad je, že by za čtyři měsíce začal s běháním a zhruba za šest až sedm měsíců by se mohl připojit k týmu, pokud půjde vše tak, jak má. Prognózy u něj nebyly vůbec dobré, operace mu dala velkou naději. Má příslib, že se k fotbalu vrátí," popsal Trpišovský aktuální stav zraněného kapitána.

Reklama

Související témata: