Hlavní obsah

Plzeň chce dovršit parádní týden. Sestavu se Slováckem oznámí fanouškům netypický host

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sedmi dny porazili po devíti letech Slavii v Edenu, ve čtvrtek si díky triumfu nad Dinamem Záhřeb zajistili s předstihem postup do osmifinále Konferenční ligy. V neděli chce fotbalová Plzeň dovršit úspěšný týden - v Doosan Aréně se pokusí zdolat Slovácko. Před ligovým duelem čeká diváky překvapení, sestavu Viktorie oznámí neobvyklý speaker.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský záložník Ibrahim Traore (vpravo) v souboji o míč v duelu Konferenční ligy proti Dinamu Záhřeb.

Článek

„Zápas se Slováckem bude nesmírně těžký. Nemám rád, když se po pohárovém čtvrtku hraje v neděli, chybí tam prostě den. Lepší je neděle - čtvrtek. Je ale plus, že jsme se Záhřebem hráli doma, nemuseli jsme cestovat. Regenerace je takto příznivější. Každopádně bychom rádi navázali na poslední výhry,“ řekl trenér Miroslav Koubek.

Utkání je věnované základním školám. V hledišti Doosan Areny bude přes 1000 dětí z Plzně a okolí, které jsou součástí projektu Viktorka do škol. V předešlých dnech děti kreslily portréty hráčů Viktorie, z nichž hráči vybrali ty, které je budou v neděli reprezentovat místo klasických fotografií na velkoplošných obrazovkách, na soupisce a dalších zápasových grafikách.

Před výkopem pak základní jedenáctku Plzně ohlásí z trávníku 14letý žák z místní ZŠ, který ovládl fanouškovskou anketu a v neděli doplní tradiční moderátorské duo Pelnář – Poór.

„Projekt Viktorka do škol i nedělní utkání pro plzeňské partnerské základní školy mi přijdou jako skvělé nápady. Děti takové akce baví a přímé setkání s hráčem je pro ně vždy zážitkem a velkou motivací do sportu obecně. Vyvrcholením pak pro děti bude účast na nedělním utkání, zažijí zápasovou atmosféru na vlastní kůži,“ říká k projektu Lucie Kantorová, náměstkyně primátora města Plzně pro oblast školství a cestovního ruchu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.