Hlavní obsah

Slavia udolala České Budějovice, Plzeň pouze remizovala v Hradci, Liberec přehrál Mladou Boleslav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Největším překvapením prozatímního programu 16. kola Fortuna ligy je remíza Plzně v Hradci Králové 1:1, bod Viktorii zachraňoval až v 73. minutě Cadu. Slavia přehrála v Edenu České Budějovice a posunula se do čela neúplné tabulky. Fotbalisté Liberce přetlačili na domácím stadionu Mladou Boleslav 2:1. Teplice remizovali s Bohemians 1:1, bod Klokanům vystřelil na konci zápasu žolík Kozák. Poločasová přestávka zápasu mezi Karvinou a Olomoucí trvala kvůli hustému sněžení 35 minut, Sigmu to však nerozhodilo a odvezla si výhru 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický útočník Václav Jurečka ve velké šanci branku netrefil

Článek
Fotogalerie

Plzeňský trenér Miroslav Koubek se vrátil do Hradce Králové, svého předchozího působiště. Jeho svěřenci mu ale radost neudělali, již v 11. minutě inkasovali po standardní situaci, když se trefil domácí stoper Michael Leibl. I přes výraznou aktivitu se Viktorii nedařilo dostávat se do šancí. Až se k odraženému míči po skrumáži dostal Šulc, jenž ho připravil Caduovi, který parádní střelou šajtlí vyrovnal na 1:1. Ani jeden tým si již do konce zápasu nevypracoval výraznou šanci, a došlo tak na dělbu bodů.

Snový start zažil v duelu s Mladou Boleslaví Liberec, ten poslal již v 7. minutě do vedení Nigerijec Ahmad Ghali. Na jeho branku však v zápětí dokázal zareagovat hostující útočník Matěj Pulkrab, kterého našel centrem Vasil Kušej. Průběh druhého dějství ovlivnilo silné sněžení, i tak se ale Severočeši mohli radovat z vítězství 2:1, to jim v 70. minutě vystřelil hrdina utkání Ghali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dvougólový hrdina Liberce Ahmad Ghali (vpravo)

V podobném stylu jako Liberec začala utkání i Olomouc, tu poslal v Karviné do vedení kanonýr Lukáš Juliš. Poločasová pauza se z obvyklých patnácti protáhla na pětatřicet minut, důvodem bylo husté sněžení. Sigma se dlouho pauzou nenechala rozhodit a hned po změně stran, v 46. minutě, přidal svůj druhý gól Juliš. Hanáci už zbytek zápasu kontrolovali a odváží si tři body.

Zápas mezi Teplicemi a Bohemians nepřinesl úplně pohledný fotbal. Domácí poslal ve 20. minutě po rohovém kopu do vedení stoper Štěpán Chaloupek. Klokani se dlouho snažili o vyrovnání a jejich snahu zúročil v 87. minutě žolík Matyáš Kozák, který tak zařídil bod pro hostující tým.

Slavia vstoupila do utkání s Českými Budějovicemi dle svých představ, už v sedmé minutě ji poslal do vedení po rohovém kopu nejlepší střelec minulé sezony Václav Jurečka. Jihočeši zaskočili favorita ve 20. minutě, rychlý brejk zakončil přízemní střelou Quadri Adediran. Domácí měli po zbytek poločasu velký tlak, nedokázali však proměnit žádnou z šancí, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Ve druhém poločase sešívaní dokázali ještě vystupňovat tlak, odměnou jim byla branka Mojmíra Chytila ze 72. minuty, kterého našel přesným centrem z přímého kopu střídající Provod. Slavia už si zbytek zápasu v klidu pohlídala, urvala tři body a posunula se do čela neúplné tabulky.

Program 16. ligového kola
Sobota
FC Hradec Králové – Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky: 11. Leibl – 73. Cadu
FK Teplice – Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 20. Chaloupek – 87. Kozák
Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 7. a 70. Ghali – 10. Pulkrab
MFK Karviná – Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 7. a 46. Juliš
Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)
Branky: 7. Jurečka, 72. Chytil – 20. Adediran
Neděle
15:00 Slovácko – Ostrava
15:00 Jablonec – Pardubice
18:00 Sparta – Zlín

Reklama

Související témata: