Hlavní obsah

Plzeň je pro Liberec zakletá. Severočeši nemají ani bod, navíc přišli o kapitána Pokorného!

Je to už obehraná písnička. Pokud do Liberce přijede Plzeň, i kdyby padaly trakaře, vrací se domů s bodovým ziskem. V sobotním duelu 6. kola první fotbalové ligy to u Nisy znovu dokázala. Byť Slovan byl aktivnější, hostům stačily dvě akce a z Liberce si odvezli tři body (2:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého plzeňského gólu Michal Ďuriš (vpravo) se při utkání v Liberci raduje se spoluhráči.

Článek

„Liberec je doma hodně nepříjemný. Hraje dlouhé míče, snaží se o dostupování. Jsem rád, že jsme z první akce dali krásný gól krásný. Výhra byla tentokrát vydřená, o to víc si vážím, že jsme dokázali zápas zvládnout," řekl kouč Viktorie Roman Pivarník.

Zápas významně ovlivnil výstavní gól Jakuba Hromady z 21. minuty. Slovenský reprezentant do 21 let se parádně trefil z hranice šestnáctky. „Moc mě těší, že jsem dal za Plzeň první gól. Dá se říct, že jsme vytěžili z minima maximum, dali jsme dva góly ze tří šancí," sdělil Hromada.

Na jeho branku navázal po přestávce Ďuriš. I za nepříznivého stavu domácí jeli na plný plyn, snažili se o zvrat. Víc než snižující gól Komličenka ale nevyprodukovali. Viktoriáni tak využili klopýtnutí Sparty, která doma remizovala s Mladou Boleslaví (2:2) a zůstali v kontaktu se špičkou.

„Plzeň je pro nás zakletá," narážel domácí trenér Jindřich Trpišovský na bídnou bilanci Slovanu se Západočechy. Ti od Nisy naposledy odjížděli poraženi před 9 lety. Přitom Liberec odehrál v poli víc než solidní partii.

Trpišovský: S Pokorným to vůbec nevypadá dobře

„Podali jsme hodně dobrý výkon, možná v lize nejlepší v sezóně. Jenže body nemáme. Fotbal se hlt hraje na góly. Soupeř dal dva, my jeden, navíc až v závěru. Myslím, že jsme si prohrát nezasloužili," posteskl si Trpišovský. Po zápase smutnil o to víc, neboť možná na delší čas ztratil kapitána Lukáše Pokorného, který ve druhé půli musel střídat.

„První prognóza není vůbec dobrá. Lukáš hned po utkání jel na vyšetření, v neděli podstoupí další. Jedná se o zranění kolene, nevypadá to vůbec dobře. Na Karabach určitě nebude," litoval Trpišovský. Podle informací sport.cz je u Pokorného podezření na přetržený křížový vaz. „Snad se nejhorší prognózy nepotvrdí," dodal Trpišovský.

Reklama

Související témata: