Hlavní obsah

Plzeň má na Spartě poslední šanci, také Krejčí a spol. jsou pod tlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia v úterý vyhrála v Ostravě a odskočila v čele tabulky o tři body. Na řadě je teď Sparta. Na podzim zvítězila v Plzni 1:0 a nastartovala tam svou sérii 18 soutěžních zápasů bez porážky, která trvá dál. Po remízách se Slavií a na Slovácku se však letenští fotbalisté potřebují ve šlágru 29. kola proti Viktorii vrátit na vítěznou vlnu.

Který z brankářů klubů útočících na titul má největší potenciál? Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

S ohledem na situaci pro ně již teď začíná ligové finále. „Do konce sezony už žádný zápas nebude jednoduchý. Ale těšíme se, každý přece chce hrát těžká utkání. Málo trénovat a hodně hrát," ujišťuje kapitán Ladislav Krejčí mladší v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Dvakrát po sobě jsme remizovali, s tím ve Spartě nejsme spokojeni, protože pokaždé jdeme za vítězstvím. Musíme zase začít vítězit. Zaměřili jsme se na detaily, zejména v ofenzivě," přidává se asistent trenéra Lars Friis. Nejen on doufá, že bude v pořádku Tomáš Čvančara, který na Slovácku citelně chyběl.

Dlouhé auty jsou nečekanou zbraní některých fotbalových týmů. Diskuze z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Obhájce titulu ztrácí na svého soupeře šest bodů. Šlágr na Letné je pro Viktorii poslední možností, jak se reálně udržet v mistrovské hře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha během utkání v Plzni.

„Naše sebevědomí může jít po výhře nad Zlínem trošku nahoru a do utkání můžeme jít s čistou hlavou. Chceme na Letné uspět, a ještě víc se přiblížit Spartě a Slavii. Zápas ukáže, jak se bude vyvíjet zbytek sezony. Pokud na Spartě vyhrajeme, jsme znovu ve hře o nejvyšší příčky. Pokud by se to nepovedlo, už je téměř nemožné ligu vyhrát," má trenér Michal Bílek jasno.

Plzeň ovšem venku čtyřikrát po sobě nezvítězila, z toho hned třikrát prohrála.

„Znovu se soustředíme, abychom byli velmi pozorní v defenzivě, ale musíme být i odvážní. Jednoznačně odvážnější než na Slavii (při březnové prohře 1:2). Věřím, že středeční utkání bude úplně jiné," doufá Bílek, který působil jako hráč i trenér ve Spartě.

Zápas začíná v 19:30, přímý přenos vysílá O2 TV Sport.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.