Hlavní obsah

Plzeň ruší přípravu! Kádr mistra kosí zranění a viróza

Fotbalová Plzeň zrušila sobotní přípravný duel s Pardubicemi. Důvodem tohoto kroku je rozsáhlá marodka, která postihla kádr Viktorie. Necelé čtyři týdny před vstupem do jara je mimo hru několik klíčových mužů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Jan Kliment z Viktorie Plzeň a rozhodčí Dominik Starý během utkání s Baníkem.

Článek

„Vzhledem k početné marodce a vyskytující se viróze jsme se rozhodli sobotní utkání zrušit. Prioritou pro nás nyní je, aby se hráči dali zdravotně do pořádku, minimalizovali jsme rizika a celý kádr byl k dispozici pro důležité herní soustředění ve Španělsku, kam odlétáme příští týden," citoval klubový web mluvčího Viktorie Václava Hanzlíka.

Sotva úřadující mistr zahájil zimní přípravu, ztratil dva další hráče. Útočník Jan Kliment si při tréninku pochroumal kotník, pravděpodobně nestihne start jara. V této sezoně jde už o jeho třetí větší zranění. Ze středeční přípravy s Petřínem (3:1) navíc odstoupil obránce Radim Řezník, který hrál po téměř půlroční absenci, zaviněné problémy s podkolenní šlachou.

„Vzhledem ke zdravotnímu stavu týmu přemýšlíme, co dál. Poradíme se s lékaři a fyzioterapeuty, v jakém časovém horizontu se budou vracet kluci, kteří byli mimo hru," pronesl po utkání s divizním Petřínem asistent trenéra Pavel Horváth. Informace od lékařů zřejmě nebyly povzbudivé, klub se proto rozhodl ke zrušení zápasu s Pardubicemi, aby eliminoval riziko dalších zranění.

Úvod jara kromě Klimenta nestihne zřejmě ani obránce Václav Jemelka, který po konci podzimní části podstoupil operaci ramene. Stále naplno netrénuje záložník Jan Sýkora, který je mimo od domácího vítězného duelu se Slavií.

Mezi náhradníky nebyl ve středu reprezentační záložník Adam Vlkanova, kterého trápí svalové potíže. Stále v rekonvalescenčním módu jede posila do ofenzívy Matěj Vydra, jenž před osmi měsíci podstoupil operaci kolenních vazů. Pokud u něj půjde všechno podle plánu, měl by poprvé nastoupit na herním soustředění ve španělském Benidormu (od 10. do 21. ledna).

Reklama

Související témata: