Hlavní obsah

Plzeň trápí zranění. Redukovat kádr určitě nebudeme, přemýšlíme, co dál, přiznal Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva fotbalová Plzeň začala zimní přípravu, už počítá zraněné. Při tréninku si zle pochroumal kotník útočník Jan Kliment, několik dnů stráví o berlích. Po deseti minutách středeční přípravy s Petřínem (3:1) si navíc řekl o střídání obránce Radim Řezník, který nastoupil po téměř půlroční absenci. Asistent trenéra Pavel Horváth proto odmítá, že by Viktoria kádr zužovala. Spíš naopak...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kliment z Viktorie Plzeň během utkání základní skupiny Ligy mistrů s Bayernem Mnichov.

Článek

Potřetí v sezoně se zranil Jan Kliment. Hrozí, že nestihne jarní start?

Bohužel ano. Neznám ještě přesnou diagnózu, ale určitě jeho absence nebude na týden.

Máte představu, kdy by mohl být k dispozici?

Neumím teď říct. U Honzy se jedná už o třetí zranění v této sezoně, což je pro něj i pro nás hodně nepříjemné.

Po téměř šesti měsících se objevil v sestavě obránce Radim Řezník, který naskočil do druhého poločasu. Jenže za pár minut byl na lavičce v péči lékaře. Co se přihodilo?

Radim si řekl o střídání, nevím přesně, co s ním je. Budeme chytřejší až po vyšetření v nemocnici.

Do utkání nenastoupila ani posila do útoku Matěj Vydra, jenž před osmi měsíci podstoupil operaci kolenních vazů. Počítáte s tím, že na herním soustředění ve španělském Benidormu (od 10. do 21. ledna) do sestavy naskočí?

Matěj měsíce netrénovat, teď začíná od nuly. Což je nepříjemné pro něj i pro nás. Potřebujeme, aby byl zdravý. Ale rekonvalescence má nějaký průběh. Uvidíme, jak se bude cítit, musíme postupovat opatrně.

Jde tedy proces s ním podle plánu?

Nevidím důvod myslet si něco jiného. Má už něco za sebou. Z nynějšího kádru má největší zkušenosti, měl by být posilou.

Zápasy Plzně v zimní přípravě
Pardubice (7. ledna, Luční ulice), Heidenheim (13. ledna, Benidorm), Ferencvároš Budapešť (16. ledna, Benidorm), Molde (20. ledna, Benidorm).

Do zápasu s Petřínem nezasáhl ani záložník Jan Sýkora, který je mimo od domácího vítězného duelu se Slavií. Jaká je prognóza u něj?

Patří mezi hráče, kteří byli zranění a kteří by se měli v nejbližších dnech nebo týdnech vrátit do plného tréninku s mužstvem. Neodhadnu, kdy přesně.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu týmu bude redukce kádru před soustředěním minimální?

Redukovat kádr určitě nebudeme. Přemýšlíme, co dál. Poradíme se s lékaři a fyzioterapeuty, v jakém časovém horizontu se budou vracet kluci, kteří byli mimo hru. Následně zvážíme, v jakém počtu do Španělska odletíme.

Naopak premiéru si odbyla posila z Bohemians Praha Roman Květ. Nechal se slyšet, že tak tvrdé tréninky nezažil...

V tomto období je únava normální. Trénuje se hodně, dávky jsou velké. K zimní přípravě prostě patří. Kluci si postěžovat samozřejmě můžou.(směje se)

Proti diviznímu soupeři jste po přestávce nasadili několik nadějných mladíků. Jaké s nimi máte záměry?

Známe je z béčka, většinou s námi minimálně trénovali. Potřebovali jsme doplnit počet hríčů, abychom mohli nasadit proti Petřínu dvě kompletní jedenáctky. Uvidíme, jak to s mladíky bude v dalších dnech.

Reklama