Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 0:1Plzeň udolala Zlín a vede ligu o devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kolář 0 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Plzně ve 21. kole první ligy zvítězili 1:0 na hřišti Zlína a po první jarní výhře navýšili své vedení v tabulce na devět bodů před druhou Slavií a navíc mají zápas k dobru. Utkání rozhodl už ve 12. minutě Daniel Kolář. Zlín prohrál čtvrtý ligový zápas za sebou, z toho třetí pod novým trenérem Vlastimilem Petrželou, a stále ho dělí jen dva body od pásma sestupu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Daniela Koláře (č. 26).

Článek
Fotogalerie

První poločas se odehrál převážně na polovině domácího týmu, když Západočeši měli čtyři střely na branku, z nichž jednu proměnili v gól. Míče plzeňských směřovaly převážně přes levou stranu, kde se zpočátku nedařilo zlínskému obránci Matejovi.

Několik kiksů měl v úvodním dějství i zlínský obránce Gajič, když hned ve druhé minutě zahrál rukou a z přímého kopu těsně před šestnáctkou měli možnost jít do vedení hosté. Jejich střela ale skončila v náruči brankáře Zlámala. Následovaly pak jeho dvě nepovedené přihrávky mířící do autu.

Gólem Plzně skončila až hrubka Matejova z dvanácté minuty, když přes něj podél autové čáry prošel útočník hostů Kovařík a poté odcentroval přes chumel hráčů k nehlídanému Kolářovi. Ten hlavou umístil míč do brány, když jej neohlídal domácí, jinak výrazný Bijimine.

V šestnácté minutě zahrávali Plzeňští první roh. A z ochozů se jen ozvalo: „Hlavně moc neprohrát, chlapi". První půlka nedůvěru zlínských fandů podtrhovala. Na střely na branku totiž vyhráli Plzeňští 4:0.

Zlínský tým zabral až v druhé polovině. Trenér Petržela na rozdíl od minulých dvou zápasů upustil od brzkého střídání a nechal na hřišti jedenáctku z první půle. A hráči se mu odvděčili. „Trošku jsem zvýšil hlas o poločase, že takhle se hrát nedá. Ve druhé půli už hráli kluci dobře. Dneska bych nestřídal vůbec, abych řekl pravdu," vysvětlil Petržela, který nakonec v závěru zápasu přece jen vystřídal Bartošáka za Železníka.

Zlínská jedenáctka ve druhé půli dosáhla opakovaně závaru před plzeňskou brankou. Hned po pár minutách donutil jeden z nejlepších hráčů Zlína Ekpai faulovat plzeňského Hájka, který viděl od rozhodčího žlutou. V 51. minutě se zlínští dočkali první střely na bránu, když podél šestnáctky dostal míč od Vukadinoviče Holzer. Zbavil se Řezníka a balón poslal z voleje na dobře postaveného brankáře Kozáčika. O chvíli později šel Zlín do přečíslení po špatné přihrávce hostujícího Kovaříka. Ekpai ale neměl prostor k razantní střele a Kozáčik pokus vykryl.

V 68 minutě pak měl téměř tutovku na své levé noze kapitán domácích Jiráček. Jeho střela ze šestnáctky šla ale těsně vedle branky. „V druhém poločase Zlín zatlačil, měl tam několik závarů. Tahali jsme trošku nohy po čtvrtečních 120 minutách a cestování. Zlín naštěstí nedal gól," podotkl trenér Plzně Pavel Vrba. Střely na branku vyzněly v zápase pro Plzeň, a to v poměru 5:2. „Utkání by ale slušela remíza," dodal Petržela.

21. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 12. Kolář. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Flimmel. ŽK: Hronek - Hejda, Chorý, Hájek, Kopic. Diváci: 3612.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bijimine, Gajič, Bartošák (89. Železník) - Jiráček, Hronek - Ekpai, Vukadinovič, Holzer - Vyhnal. Trenér: Petržela.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář (86. Bakoš), Kovařík (73. Zeman) - Chorý (61. Krmenčík). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: