Hlavní obsah

Plzeň už tančí jen na dvou svatbách. Ligový zápas na Slovácku podřídila domácímu poháru se Zlínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Plzně nastoupili v ligovém duelu na Slovácku v základní sestavě jen se třemi hráči (Jedlička, Kalvach, Vydra), kteří byli ve čtvrtek v Itálii u vyřazení Fiorentinou z Konferenční ligy, ale přesto nad domácím týmem díky Metsokově trefě od 41. minuty vedli. Čtvrt hodiny před koncem ovšem inkasovali z penalty za Dwehovu ruku a museli se v Uherském Hradišti spokojit s remízou 1:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek během utkání na Slovácku

Článek

„Bod bereme,“ svěřil se kouč Viktorie Miroslav Koubek. „Nebylo to vůbec lehké utkání. Slovácku se sice na jaře příliš nedaří, avšak poslední dobou už naznačuje zlepšení. Prokázalo velkou bojovnost a agresivitu, což jsme čekali. Plichty si vážíme, protože proti nám zase stálo staré dobré Slovácko,“ tvrdil.

V ligové tabulce třetí Plzeňští zamířili na Moravu přímo z Florencie. Nejdříve letecky do Brna, poté se přesunuli do Zlína. „Od úterý jsme byli na cestách. Jinak to ovšem nešlo. Stihli jsme si aspoň trochu odpočnout a zregenerovat,“ těšilo Koubka.

Protože už ve středu čeká jeho mužstvo semifinále MOL Cupu se Zlínem, rozhodl se rozložit zátěž i na další hráče, kteří pravidelně v základní jedenáctce nenastupují. „Tak trochu jsme k zápasu na Slovácku přistoupili jako k přáteláku. Mám tím na mysli to, že poločasová střídání Kalvacha či Červa jsme měli dopředu naplánována. A třeba Hranáč se neměl na trávníku objevit vůbec, avšak musel střídat zraněného Řezníka. Je na tom ale fyzicky dobře, takže by měl náročný program zvládnout,“ přemítal.

Fotbalisty, kteří v nedělním večeru dostali na Slovácku příležitost, Koubek pochválil. Včetně obránce Milana Havla, jenž se vrací po desetiměsíčním zranění. „Pomalu jsme se do zápasu dostávali, ale zejména dozadu jsme předvedli organizovaný výkon. Před pauzou se nám povedlo vstřelit vedoucí gól. Škoda že jsme ve druhé půli nedotáhli některé nadějné situace ke druhé brance,“ litoval hlavně zahozené tutovky střídajícího Šulce.

Vedoucí trefou se mu odvděčil za důvěru Metsoko, který přišel do Viktorky v zimě z druholigového Vyškova. „Je to muž okamžiku. Hraje velmi solidně čelem k bráně, je dobrý do kombinace a do úniků. Potřebuje však zlepšit hru zády k brance,“ charakterizoval Koubek tožskou posilu.

Připustil, že po vyřazení z Konferenční ligy se teď plzeňským fotbalistům poněkud uvolnily ruce. „Už netancujeme na třech, ale pouze na dvou svatbách. Nyní uděláme všechno pro to, abychom přešli přes Zlín do finále domácího poháru,“ předsevzal si.

Koubek netají, že s blížícím se závěrem sezony už doléhá na jeho mužstvo únava. „Máme za sebou obrovskou porci utkání. A ono nejde hrát pořád jen dobře. Proto občas přijdou i výpadky, jaké nás postihly kupříkladu doma s Libercem či v Karviné,“ připomněl.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín zítra 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.