Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 3:2Plzeňský kolaps a velký obrat Jablonce! Viktoriáni ztratili dvougólový náskok za dvacet minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bucha 0 : 1
46. Beauguel 0 : 2
58. Doležal 1 : 2
66. Zelený 2 : 2
77. Ladra 3 : 2
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Nebyla v pohodě a teď se Plzeň ponořila ještě do hlubší deprese! V Jablonci sice v prvním poločase jasně dominovala a vedla 2:0, po pauze však vyhořela a během dvaceti minut třikrát inkasovala. Na severu Čech padla 2:3. Pozice kouče Viktoriánů Adriana Guľy se po úctyhodné zelenobílé otočce rozkymácela ještě silněji.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu do sítě Plzně.

Článek

Jablonec šel proti Plzni s triem výher v zádech, naopak Viktoriáni s 315 minut dlouhým gólovým půstem a třemi duely bez vítězství. I proto hostující kouč Adrian Guľa po minulé překvapivé domácí prohře s Karvinou zamíchal sestavou. Kompletně vyměnil ofenzivu. Místo Ondráška, Kovaříka a zraněného Kopice nastoupil Kayamba, Beauguel a Ba Loua. A tah se mu povedl náramně. Alespoň co se první půle týká. Hosté ji vyhráli 2:0. A řadu dalších nebezpečných akcí nedotáhli. Plzeňskou poločasovou jízdu režíroval vynikající Bucha. Byla to jeho první půle. Následující akce nechť jsou důkazem.

Už po 12. minutách Bucha otevřel skóre po centru Čermáka, kdy se k němu dostal odražený míč a Bucha z osmi metrů levačkou uťal střeleckou nemohoucnost českého vicemistra. Zastavila se na čísle 327 minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Joel Kayamba z Plzně (vlevo) a Vojtěch Kubista z Jablonce v utkání 11. kola první fotbalové ligy.

Ve 28. minutě Buchovu střelu zblokoval Zelený. A ve 31. minutě z rohu velkého vápna hráč s číslem 20 pálil na vzdálenější tyč, kterou orazítkoval.

Ve 36. minutě dokonce slavil druhý gól, kdy mu po špatném Hanušově výhozu sklepl míč Beauguel a Bucha s tečí rozvlnil síť podruhé. Gól však nakonec VAR správně odvolal, neboť francouzský kanonýr se předtím ocitl v ofsajdu.

Západočeši však podruhé přeci jen jásali. Už v nastaveném čase rozehrál Bucha rohový kop, perfektně našel hlavu Beaguela a ten zvýšil na 2:0.

Petr Rada nemohl být v přestávce vůbec spokojený. Plzeň přestřílela zelenobílé v prvním dějství v poměru 6:3, domácí si vypracovali jen náznaky šancí. Asi největší šanci domácích měl ve 21. minutě Považanec, který se prokličkoval až k vápnu, jenže jeho slabší střelu k tyčce Hruška chytil.

Do druhého poločasu proto Rada vyslal hned trojlístek čerstvých hráčů: Doležala, Jovoviče a Ladru místo Hrubého, Pilaře a Pleštila. Krok se mu vyplatil na sto procent. Střídáním nastartoval velký obrat. Doležal v 58. minutě po centu Podaného mířil hlavou přesně a snížil na 1:2. Ukončil tím jeden velký půst. Na gól čekal téměř jeden kalendářní rok. V 66. minutě vyrovnal Zelený, jenž zpoza šestnáctky napálil odražený míč po rohovém kopu k tyči, Hruška se jen ohlédl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu v utkání 11. kola první fotbalové ligy proti Plzni.

Vrátit náskok mohl hostům střídající Ondrášek po minutě pobytu na hřišti. Hanuše už překonal, míč však z brankové čáry vykopl Martinec.

V 77. minutě však domácí dokonali velký obrat. Po sérii chyb v defenzivě se dostal ke střele Ladra a strhl vedení na stranu domácích. Obě série tak pokračují. Jablonec vyhrál počtvrté v řadě, Plzeň naopak čeká na tříbodovou radost čtyři utkání.

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 3:2 (0:2)
Branky: 58. Doležal, 66. Zelený, 77. Ladra - 12. Bucha, 45.+1 Beauguel. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Schranz, Martinec, Kubista, Rada (trenér) - Čermák, Havel, Káčer. Bez diváků.
Sestavy:
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Podaný - Považanec (90.+3 Čvančara) - Pleštil (46. Ladra), R. Hrubý (46. Doležal), Kubista, Pilař (46. Jovovič) - Schranz (87. Hübschman). Trenér: Rada.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský (84. Kovařík) - Bucha, Kalvach, Čermák (73. Ondrášek) - Kayamba (64. Alvir), Beauguel, Ba Loua (85. Káčer). Trenér: Guľa.

Reklama