Hlavní obsah

Plzeňský kouč Bílek: Odložit si zápas jako Slavia? My máme i přes marodku široký kádr

Praha

Kdyby jen záložník Pavel Šulc proměnil polovinu svých šancí, odjelo Slovácko z Plzně s debaklem, a ne s lichotivou porážkou 1:2. Trenér Viktorie Michal Bílek ale nadějného mladíka po nedělním ligovém duelu bránil. „Gólových situací, do kterých se Šulcík dostal, bylo na jeden zápas až dost. Má ale naší jednoznačnou podporu," uvedl plzeňský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek

Článek
Fotogalerie

Bylo pro vás frustrující sledoval z lavičky, jak vaši svěřenci pálí jednu šanci za druhou a ne a ne vstřelit gól?

Chvílemi mi zápas připomínal ten čtvrteční pohárový ve Walesu proti TNS. Také tam jsme soupeře přehrávali a zahazovali šance. Když se pak dostal jednou za čas k nám do šestnáctky, dostali jsme gól. Jako teď se Slováckem.

Obával jste se, že utkání bude mít stejný průběh jako to ve Walesu, které jste prohráli 2:4?

Po ráně ve Walesu nebylo lehké se zvednout. Vedoucí gól Slovácka byl pro nás další ránou. Hráli jsme ale výborně, podali jsme týmový výkon, zaslouženě jsme zápas otočili.

Pomohlo vám k tomu jistě i vyloučení Hofmanna před přestávkou...

Nechci soudit. Mě prostě těší, že jsme podali výborný výkon. Že jsme jedno z nejlepších českých mužstev herně převýšili. Musíme ale v koncovce zachovat chladnější hlavu. Šulcík se do šancí dostává, což je skvělé. Bohužel mu to tam nepadá. Má ale naší plnou podporu. Góly dřív nebo později začne dávat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Brabec z Plzně a Václav Jurečka ze Slovácka.

Schoval si něco na čtvrteční odvetu s TNS v předkole Konferenční ligy?

Kéž by. Po zápase toho měl plné zuby, v kabině působil sklesle. Sám ví, že situací, do kterých se dostal, bylo na jeden zápas až dost. Bohužel na zakončení nemůžeme pracovat na tréninku. Vzhledem k nabitému programu máme buď pozápasové nebo předzápasové tréninky. Aby Šulcík získal pohodu, není prostor. Věřím ale, že ve čtvrtek něco promění.

V sestavě jste udělal několik změn, například hned na třech místech jste obměnil obranu. Z výkonnostních důvodů?

Nikoli. Chtěli jsme rozložit síly.

V tomto kontextu se nabízí otázka, zda jste před pohárovou odvetou nezvažovali odložení ligového duelu se Slováckem. Jako to udělala Slavia a jak o tom uvažovala Sparta.

Nechci tohle moc komentovat, není to moje věc. My jsme se k náročnému programu postavili tak, že jsme udělali oproti zápasu ve Walesu několik změn. Přestože máme spoustu zraněných, i tak máme široký kádr, abychom sestavu mohli protočit.

Reklama

Související témata: