Hlavní obsah

Plzni vyrůstá Bomber! Mladík motá Vrbovi hlavu

neu, WestendorfSport.czPrávo

Nejdřív vystřihl parádní přihrávku Mihálikovi, který premiérovou brankou v dresu Viktorie snížil, vzápětí se blýskl parádní ránou z dálky. Zastavila ji až síť. Fotbalové Plzni možná vyrůstá nový bombarďák. Jedenadvacetiletý střední záložník Dominik Janošek strávil v úterní přípravě s Karabachem na trávníku v rakouském Kössenu (2:2) půl hodiny, výrazně se však podepsal pod smazání dvoubrankového manka.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Mladý záložník Dominik Janošek se v přípravě pere o místo v základní sestavě Viktorie Plzeň.

Článek

Už předtím se šikula, který se uplynulou sezonu obouchával ve Slovácku, prosadil z dálky v přátelském utkání v Liptovském Mikuláši. „Snažím se střílet odjakživa, pořád to piluju. Vyplácí se. Jsem rád, že jsem teď přispěl k remíze. Takhle ale musím hrát každý zápas, abych se zapracoval aspoň do kádru," prohlásil Janošek, který trenérům Viktorie motá hlavy. „Dominik je pro nás příjemným překvapením. Jsme rádi, že ho tu máme. Věřím tomu, že nám v příští sezoně pomůže," prohlásil asistent trenéra Zdeněk Bečka.

Během svojí třicetiminutovky ale Janošek z lavičky uslyšel i pokárání. Od kouče Pavla Vrby. „Vypustil jsem jeden souboj, což se nesmí stávat. Chtěl jsem to uhrát chytře, ale musím do každého souboje vletět. I když vážím asi sedmdesát kilo," řekl mladík, který utěšenou bombou zajistil Západočechům remízu.

S ázerbájdžánským mistrem, kterého před třemi lety Západočeši vyřadili ve 3. předkole Ligy mistrů, dlouho tahali za kratší konec. „První poločas nebyl podle našich představ, zkoušeli jsme jiné rozestavění ve středu hřiště. Moc se nám to nevydařilo. Hráli jsme na zbytečně moc doteků. Od druhé půle jsme se vrátili k našemu vyzkoušenému modelu, hra se změnila. Po prostřídání pěti hráčů jsme začali dominovat, utkání jsme dokázali zremizovat," podotkl Bečka.

Reklama

Související témata: