Hlavní obsah

Po divočině na Slavii přišla další červená a Plzeň je bez stoperů! Jsem na Kašu naštvaný, řekl Bílek

Plzeň

Jak ustojí fotbalová Plzeň divočinu v Edenu, kde ztratila tři vyloučené hráče? Tato otázka rezonovala před sobotním utkáním s Olomoucí. Odpověď zní: absence Řezníka, Pernici a Mosquery s Viktorií zamávala, se Sigmou uhrála jen bezbrankovou remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaša z Viktorie Plzeň.

Článek

Navíc si připsala další červenou kartu, tentokrát šel pod sprchy předčasně obránce Kaša. A kouč Michal Bílek musí řešit před nadcházejícím duelem v Ostravě další velký problém: k dispozici bude mít jediného stopera.

„Vyloučením Kaši jsme se bohužel dostali do velkých problémů na této pozici. Musíme najít optimální složení obrany, abychom byli v Ostravě úspěšní," povzdechl si Bílek, který bude po reprezentační přestávce v Ostravě ve středu obrany notně improvizovat. Vykartoval se totiž také Kalvach, který suploval Kašu ve zbytku utkání proti Olomouci. Viktorii zůstal jediný stoper, kapitán Lukáš Hejda. Pernica ani Řezník ještě k dispozici nebudou, vyfasovali nepodmíněný trest na dvě, respektive tři utkání.

„O to víc jsem na Kašu naštvaný. Oba žluté fauly byly naprosto zbytečné, situace vůbec nezvládl. Především tu druhou, šlo o nic neřešící zákrok u lajny. Mohli jsme hrát dál přesilovku," zlobil se Bílek. Plzeň tak z vyloučení hostujícího Hubníka v závěru prvního poločasu neměla příliš času profitovat, Kaša viděl červenou kartu zkraje druhého dějství. „Ale i tak jsme hráli potom slušně, vytvořili jsme si tlak. Ale gól jsme nedali," dodal Bílek.

Jeho mužstvo zažilo deset dnů hrůzy. Nejprve ho z MOL Cupu vyřadila Mladá Boleslav (0:2), následně padlo po stejném výsledku v lize na Slavii (0:2), v sobotu nedalo gól ani Olomouci.

„Bilance je samozřejmě nepříjemná. Prohráli jsme dva zápasy, i proto jsme chtěli Sigmu porazit. Místo, abychom měli klid, dostali jsme se trochu pod tlak. Ale zase bychom neměli být psychicky dole, pohled na tabulku je pořád dobrý. Věřím, že se z nezdarů oklepeme. Nesmíme ale oslabovat mužstvo jako naposledy Kaša," prohlásil Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek byl po utkání s Olomoucí rozzloben.

Jak dopadne nadcházející utkání Plzně proti Ostravě?
Vyhraje Plzeň
13,6 %
Zápas skončí remízou
13,4 %
Vyhraje Ostrava
73 %
Celkem hlasovalo 8344 čtenářů.

Reklama

Související témata: