Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 1:1Po penaltové přestřelce v nastaveném čase dosáhla Plzeň v Edenu svého. Po remíze je titulu zase blíž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
91. Kúdela (penalta) 1 : 0
95. Beauguel (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň dosáhla svého. V šlágru druhého dějství mistrovské nadstavby uhrála v pražském Edenu po penaltové přestřelce obstarané Kúdelou a hned poté Beauguelem v nastaveném čase remízu, takže si udržela v čele tabulky dvoubodový náskok před mistrovskou Slavií. Tři kola před koncem fotbalové ligy tak udělala důležitý, a dost možná i rozhodující krok k titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk a polský rozhodčí Bartosz Frankowski odvolává nařízenou penaltu po shlédnutí VAR během utkání nadstavby Fortuna ligy mezi Slavií a Plzní.

Článek
Fotogalerie

Tecl to zkusil. Proč také ne, když Pernicovi utekl a řítil se sám na plzeňského gólmana. Staněk se složil na zem, chabý střelecký pokus slávistického kapitána vyrazil, načež Tecl přes jeho tělo v plzeňské šestnáctce zaplachtil. A docela věrohodně.

Však také polský sudí Frankowski ukázal bez váhání na penaltu a Staňka obdařil žlutou kartou. Po chvíli debat a diskusí mu to ale nedalo, takže se přece jen vydal k monitoru, kde názor změnil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Diskutovaný moment nedělního ligového šlágru mezi Slavií a Plzní. Útočník domácích Stanislav Tecl padá přes plzeňského brankáře Jindřicha Staňka. Penalta? Nakonec se nekopala.

VAR mu potvrdil, že v inkriminovaný moment o pokutový kop nešlo.

Penaltu tudíž odvolal, žlutou pro Staňka rovněž.

Vášně a emoce však už v Edenu plály. A od dvacáté minuty k tomu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie Praha a Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň .

Zvláště, když hosté nevsadili na totální defenzivu jako na podzim, kdy de facto od samého začátku hráli v početním oslabení, ale vyrukovali s aktivním pojetím založeném na hodně vysunutém presinku, jímž hned v zárodku nabourávali útočné snažení Slavie.

Dovedně a umně.

Čímž samozřejmě není řečeno, že by se v Edenu pálilo jako u Verdunu a šance střídala šanci. Opak byl v partii plné střetů, osobních soubojů a důsledného střežení pravdou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo a pyrotechnika fanoušků Slavie.

Na střelu Oscara těsně míjející tyč hostující brány odpověděl Bucha, jehož pokus zblokoval Hovorka, ránu Traorého tři minuty před přestávkou reflexivně vykopl Staněk. Víc toho už do půle ani jedno mužstvo stihnout ani nemohlo, protože hřiště zakryl hustý dým valící se ze severní tribuny domácích fanoušků, který jako by chtěl přikrýt třaskavý šlágr zůstávající servírovaným fotbalem za očekáváním, neboť taktika měla logicky navrch.

Po změně stran pokračovala partie ligových protagonistů v obdobném duchu, i když Slavia byla pětadvacet minut aktivnější a hnala se za potřebným vítězným gólem. Střídající Provod ovšem způsobil v plzeňské obraně jen zmatky, a protože ani Bílkův pokus hrát na dvě věže Beauguela a Chorého brankový efekt nepřinesl, rozhodla nakonec penaltová přestřelka v nastaveném čase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň a David Hovorka ze Slavie Praha.

Při ostřelování Staňkovy brány Olayinkou a Kúdelou trefil Beauguel do hlavy Jurráska a z pokutového kopu  nařízeného na povel VAR poslal Slavii do vedení Kúdela. V páté nastavené minutě však fauloval Oscar v šestnáctce střídajícího Trusu a nešťastník Beaguel svůj hřích odčinil.

Z penalty se postaral o remízu, která pro Plzeň znamenala v Edenu vlastně výhru.

Však ji také na trávníku mistra patřičně slavila, protože díky ní a pokračující sérii 19 zápasů bez prohry je teď titulu blíž ona.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 90.+1 Kúdela z pen. - 90.+5 Beauguel z pen. Rozhodčí: Frankowski - Boniek, Winkler - Jakubik (video, všichni Pol.). ŽK: Hovorka, Provod - Havel, Kopic, Staněk. ČK: 90.+3 Köstl (Slavia, asistent trenéra). Diváci: 18 732.
Slavia: Mandous - Bah, Kúdela, Hovorka, Oscar - Holeš (83. Talovjerov), Hromada (83. Jurásek) - Lingr (79. Schranz), Traoré (63. Provod), Olayinka - Tecl (63. Sor). Trenér: Trpišovský..
Plzeň: Staněk - Santos, Hejda, Pernica - Kopic (90.+4 Trusa), Kalvach, Bucha (90.+4 Čermák), Havel - Sýkora (64. Chorý), Mosquera - Beauguel. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: