Hlavní obsah

Po výhře nad Plzní remíza na Slovácku. Lacino inkasovaný gól nás nepoložil, těšilo Kozla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vysokou domácí výhru nad Plzní navázali cennou remízou v dalším ligovém utkání na Slovácku. Trenéra libereckých fotbalistů Luboše Kozla těšilo, že jeho tým nesrazila v Uherském Hradišti rychlá lacino inkasovaná branka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Petržela ze Slovácka se raduje z trefy do liberecké sítě.

Článek

„Dostali jsme záhy gól po chybě v naší defenzívě. Tím jsme si udělali zápas o dost těžší. Mám radost, že jsme se po něm nepoložili. Povedlo se nám brzy odpovědět. Poté jsme měli v prvním poločase víc ze hry. Zejména mezi pětadvacátou a pětatřicátou minutou jsme na hřišti dominovali. Velká škoda zahozené tutovky,“ litoval Kozel, že autor vyrovnávací trefy Slovanu Lubomír Tupta neproměnil tváří v tvář brankáři Slovácka Tomáši Fryštákovi sólo.

Podle kouče Liberce byl i po přestávce k vidění bojovný fotbal. Velkých šancí však oboustranně podstatně ubylo. „Hráči Slovácka byli víc na míči. My jsme se snažili o rychlé brejky do otevřených prostorů. Nic jsme z nich ovšem nevytěžili. Ve finální fázi nám chyběla vyšší kvalita,“ mrzelo Kozla.

Při jednom z nich skončil na trávníku po zákroku obránce Stanislava Hofmanna střídající Filip Horský. „Filip byl pro domácí obranu hodně nebezpečný. Věděli jsme, že na beky Slovácka, jimž je skoro všem nad třicet let, bude platit rychlost. V daném případě to bohužel sudí jako penaltový zákrok nevyhodnotili,“ musel skousnout.

V úplném závěru mu na lavičce zatrnulo. Blízko k vítězné trefě Moravanů byl střídající Vlastimil Daníček. Jeho prudkou hlavičku však gólman Liberce Hugo Bačkovský bravurně zneškodnil. „Napravil tak chybu z úvodu střetnutí,“ oddechl si Kozel. „Plichta je asi zasloužená,“ mínil.

Bral ji i záložník Slovanu Lukáš Červ. „Převládá střízlivá spokojenost. Chtěli jsme vyhrát, avšak remíza je zřejmě spravedlivá,“ uznal i on.

Věří, že po rozpačitém vstupu do sezony bude forma jeho mužstva dál stoupat. „Jsem přesvědčený, že zlomem byl nezdar v Karviné. Po prohře s nováčkem jsme si v kabině něco řekli. Podstatně jsme poté zlepšili přístup. Nastavili jsme si hlavy trochu jinak a bojujeme jako tým. A hodláme v tom pokračovat,“ předsevzal si Červ.

Reklama

Související témata: