Hlavní obsah

Slovácko rychlá trefa nenakopla. Takhle hrát nejde, nebyl Svědík spokojený s první půlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamalo ho, že jeho tým neoslavil dvacáté výročí od otevření uherskohradišťského stadionu ligovou výhrou. Slovácko jen remizovalo před svými fandy s Libercem 1:1, a tak kouč Martin Svědík neměl mnoho důvodů ke spokojenosti.

Foto: ČTK/AP

Christian Frýdek z Liberce a Milan Petržela ze Slovácka.

Článek

„Soupeř nám hned v úvodu daroval vedoucí branku. Místo toho, aby nás to povzbudilo a přidali jsme na intenzitě v útočné fázi, jsme nepochopitelně polevili. S balonem jsme si počínali staticky a až příliš pasivně. Nechali jsme protihráče nabíhat do volných prostorů. Takhle hrát nejde. Měli jsme soupeře zatlačit a nutit ho k chybám. Jenže jsme mu naopak dovolili vstřelit vyrovnávací gól,“ štvalo Svědíka. A to ještě brankář Slovácka Fryšták, jenž zaskočil za zraněného Heču, zneškodnil Tuptovi tutovku.

Po přestávkové domluvě v kabině se Hradišťští přece jen zvedli. „Ve druhém poločase jsme už hráli podstatně lépe. Snažili jsme se posílat hodně míčů do libereckého velkého vápna. Jenže je buď postahoval brankář Bačkovský, anebo nám chyběla ve finální fázi větší kvalita. V závěru hosty, kteří se už zaměřili jen na obranu, podržel při Daníčkově hlavičce gólman. Nakonec je to zřejmě zasloužená plichta, z níž se musíme poučit. Myslel jsem, že nás rychlá trefa nakopne, avšak slušný výkon jsme podali až po pauze,“ vadilo mu.

Svědík domácí ztrátu s Libercem nesváděl na to, že mu na poslední chvíli vypadl ze základní sestavy kvůli zdravotním problémům urostlý útočník Rigino Cicilia, který by zřejmě navýšil údernost slovácké ofenzívy.

„Byl ještě dopoledne na předzápasovém rozcvičení, avšak po obědě už na sraz před utkáním nedorazil. Nebylo mu dobře. Něco nám v kabině řádilo. Ve čtvrtek padnul Kalabiška, v pátek Srubek a v sobotu Rigi,“ mrzí Svědíka rozrůstající se marodka.

Ciciliu nahradil na hrotu mladý Filip Vecheta, který toho hodně naběhal, avšak do větší střelecké příležitosti se nedostal. „Stále ještě se učí správným návykům, jak se chovat v soupeřově šestnáctce. Člověk v ní musí být důrazný a stát na správném místě. Vechetovi ještě chybí chytrost, lepší výběr místa a předvídavost. Tyhle schopnosti bude vylepšovat s přibývajícím věkem,“ uvedl hradišťský trenér na adresu reprezentanta do 21 let.

Reklama

Související témata: