Hlavní obsah

Pochvala pro Slavii. I když v létě Olayinka odejde, dát ho základu bylo správné, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ofenzivní tahoun Slavie Peter Olayinka sice během zimy oznámil, že v létě opustí vršovický klub. Dokonce už zapózoval s dresem CZ Bělehrad a hodně fanoušků vicemistra volalo po tom, aby už se v sešívaném dresu neobjevil. Trenér Jindřich Trpišovský ale dal Nigerijci důvěru a ten mu ji v duelu s Jabloncem (5:1) oplatil skvělým výkone, „Příjemně mě překvapilo, že byl v základu, když si vybavím, jak se v Česku zachází s hráči, kteří už jsou dohodnutí jinde. Tady si to Sedlo, Olayinka navíc přihrál na dva góly," upozorňuje Martin Mls, fotbalový redaktor Práva a Sport.cz v pořadu Přímák na Sport.cz.

Peter Olayinka v základní sestavě Slavie, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor pořadu Radek Šilhan připomíná, že byl o Olayinku už v minulosti velký zájem a přišly i lepší nabídky než ta z CZ Bělehrad, do které hráč nakonec po sezoně odejde. „Proti Jablonci ukázal, jaký má charakter. Když se Slavii nedařilo, dal několik bazénů směrem dozadu, což není u hráčů z Afriky úplně automatické. Jsou skvělí nahoru, ale zpátky se jim tolik nechtělo," upozorňuje Šilhan.

Druhý z hostů Přímáku, trenér Zdeněk Ščasný, v minulosti vedl v Teplicích africké hráče - Litsingiho či Nivalda. Jakou s nimi udělal zkušenost. Expert nejprve zdůrazní, že se jedná o odlišnou situaci, starou řadu let a navíc nejde o severočeský klub, ale o Slavii. „Oba odvedli v Teplicích skvělou práci. Ale že by se jim chtělo dozadu, to zrovna ne. K tomu jsme je museli tlačit. Teplice si nemohly dovolit, aby dva hráči nebránili. Ale dopředu byli mimořádní, kreativní," vzpomíná zkušený trenér.

Na tom, že Jindřich Trpišovský nasadil Olayinku do sestavy, nevidí nic divného. Je prý logické, že chtěl kouč Slavie využít v sestavě to nejlepší, co měl k dispozici. „Ani já bych nad tím nepřemýšlel. Vedení to možná naštvalo, že se vyfotil s jiným dresem, to byla asi věc manažerů než samotného hráče," zdůrazňuje a znovu vyjádří přesvědčení, že Nigerijec v základní sestavě byl jednoznačně správným krokem trenérského týmu Slavie. „Oni znají lépe hráče, já ho po povahové stránce neznám. Oni vědí, že to je skvělý kluk a není důvod ho nepostavit," dodává Ščasný.

Reklama