Hlavní obsah

Pocity? Trochu smíšené, klidně jsme mohli vyhrát, říkal gólman Baníku

Ostrava

V této sezoně v brance v ligovém utkání ještě nestál. Šanci dostával Viktor Budinský jen v pohárových duelech. Ostravská jednička Jan Laštůvka si ale na sobotním tréninku poranil koleno, proto musel Budinský proti Spartě mezi tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva překonaný brankář Viktor Budinský z Ostravy, Ladislav Krejčí ml. a Dávid Hancko ze Sparty.

Článek

„Nikomu nepřeji nic špatného, ale ze sportovního hlediska jsem hodně rád, že jsem si mohl takový zápas zachytat," svěřoval se slovenský gólman po remíze 2:2.

Jeho dosavadním vrcholem bylo finále MOL Cupu proti Slavii (0:2). „To ale bylo v Olomouci. Na našem stadionu, který byl navíc skoro vyprodaný, jsem větší utkání ještě nechytal. Chytal jsem nějaké slezské derby, ale tohle byl krásný zápas, na který jsem se moc těšil. Chyběl jeden gól, abychom ho i zvládli a bylo by to ještě hezčí. Před utkáním bychom ten bod brali, ale teď máme všichni trochu smíšené pocity. Klidně jsme mohli vyhrát," vykládal 28letý brankář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Juroška z Ostravy, Michal Sáček a Adam Hložek ze Sparty.

Budinský čelil dvěma pokutovým kopům Sparty. Pokus Bořka Dočkala zneškodnil, když správně tipl pravou stranu, vyzrál na něj až Dávid Hancko o pět minut později. „Do poslední chvíle jsem si říkal, že podruhé skočím doleva. Na poslední chvíli mi to ale v hlavě přebliklo a šel jsem zase doprava. Možná z nervů, nevím, Škoda, bylo by krásné chytit oba," usmíval se brankář Baníku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Fleišman z Ostravy při přerušení hry kvůli mlze z pyrotechniky.

Utkání proti Spartě mu vyšlo. Možná i proto, že v týmu z Letné v minulosti působil. „Už je to nějaká doba, pár kluků tam ale ještě znám – Dočkiho, Wiesnera, znám i Hancka. Ale jen jsme se pozdravili," řekl slovenský brankář.

Prognóza návratu Laštůvky do branky je nejistá, čehož by Budinský rád využil. „Při jednom odkopu se mi ozval sval, snad to nic nebude. Chci se chytit šance a v brance nějaký čas zůstat."

Trenér Smetana ví, že se na něj může spolehnout. „Buďa je kvalitní gólman, ale má to tady těžké, protože je trochu ve stínu Laštyho a nemá takovou minutáž. Ale dnes nám extrémně pomohl," zdůraznil trenér Ostravy.

Reklama

Související témata: