Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 1:1Podještědské derby nemělo vítěze, Liberci vzal radost Chramosta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Doumbia 0 : 1
80. Chramosta 1 : 1
Záznam online reportáže

Jablonečtí fotbalisté remizovali ve 27. kole první ligy doma s Libercem 1:1. V šedesátém podještědském derby v samostatné nejvyšší soutěži poslal hosty do vedení v 60. minutě Mohamed Doumbia. Devět minut před koncem vyrovnal Jan Chramosta svou třináctou brankou v sezoně. Jablonec tak svého severočeského souseda neporazil ve čtvrtém ligovém utkání po sobě a v neúplné tabulce je sedmý, Liberci patří desátá příčka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost v podání jabloneckého střelce Jana Chramosty během fotbalového derby s Libercem.

Článek

Jabloneckou ofenzivu posílili Šulc s Jovovičem, kteří v minulém kole v Plzni nemohli nastoupit, ale úvod patřil soupeři. Do liberecké základní sestavy se vrátil Frýdek a hned v šesté minutě měl velkou šanci po Martincově chybě. Zkusil kličku proti brankáři Hanušovi, ale dostal se do ostrého úhlu a už nedokázal přesně zakončit. Stejný hráč pak vyzkoušel gólmana střelou z dálky.

Na druhé straně ve 32. minutě proklouzl mezi dvěma zadáky Sejk, před brankou hledal Chramostu, ale nejlepší jablonecký střelec ve skluzu míč před prázdnou brankou dobře netrefil. To bylo v prvním poločase chudém na šance všechno, 3211 diváků vidělo jen urputný boj ve středu hřiště.

Po změně stran utkání přece jen nabralo větší obrátky. V 60. minutě Doumbia vystihl Považancovu špatnou přihrávku, nikým neatakován postupoval téměř z poloviny hřiště a přesně vypálil. Pro defenzivního záložníka z Pobřeží slonoviny to byl teprve druhý gól v české lize.

O tři minuty později Fukala z hranice šestnáctky napnul jabloneckou síť podruhé, ale svůj premiérový zásah v nejvyšší soutěži slavil jen chvíli, než videorozhodčí odhalil předchozí Olatunjiho hru rukou.

Liberec ale začal příliš brzy jen bránit hubený náskok a domácí toho využili. V 81. minutě odcentroval ve druhém poločase hodně aktivní Jovanovič a Chramosta u vzdálenější tyče hlavičkoval do sítě. Vzápětí mohl výsledek otočit, ale trefil jen boční síť. V závěru podržel domácí brankář Hanuš při Kozákově střele.

Jablonečtí tak ani napočtvrté nedokázali zdolat severočeského rivala. Liberec si od září 2021 připsal v derby dvě vítězství a dvě remízy. Slovan v lize bodoval počtvrté za sebou, z toho třikrát uhrál nerozhodný výsledek.

27. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 81. Chramosta - 60. Doumbia. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hurych - Adámková (video). ŽK: Polidar - Frýdek, Olatunji. Diváci: 3211.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, Souček (76. Černák) - Šulc, Považanec, Hübschman, Polidar - Jovovič (83. Ikaunieks) - Sejk, Chramosta. Trenér: Horejš.
Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis - Fukala (75. Preisler), Červ, Frýdek (75. Valenta), Doumbia, Ghali (87. Kozák) - Rondič (71. Tupta), Olatunji. (87. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama