Hlavní obsah

Parádní šlágr na Letné, Slavii vzal výhru vlastní gól v nastavení. Zlín a Teplice selhaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty remizovali v sobotím šlágru Fortuna ligy na Letné se Slavií po divoké přestřelce 3:3. Slavia vedla o dvě branky, Letenští srovnali, následně získali sešévaní znovu náskok, výhry se však nedočkali. Stoper Ousou si totiž v nastavení vstřelil vlastní gól. Zlín prohrál doma se Sigmou Olomouc 0:1. Na vlastním stadionu neuspěly ani Teplice, které podlehly SLovácku 1:3. Před vlastním publikem nevyhrál ani Jablonec, kterému v podještědském derby zachránil bod po remíze 1:1 Chramosta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Casper Hojer ze Sparty Praha oslavuje gól na 3:3 během utkání 27. kola Fortuna ligy se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí vedli v derby na vyprodané Letné v 54. minutě 2:0 po brankách Ivana Schranze a Václava Jurečky, domácí pak srovnali po penaltě Ladislava Krejčího mladšího a gólu Jaroslava Zeleného. V 85. minutě vrátil hostům náskok Igoh Ogbu, ale v nastavení sparťané srovnali po vlastní trefě Aihama Ousoua.

Slavia, která kvůli viróze v mužstvu nastoupila bez několika opor, nedokázala navázat na říjnové domácí vítězství 4:0 nad Spartou a venku v lize popáté za sebou ztratila body. Letenští sice v nejvyšší soutěži nevyhráli poprvé po devíti vítězstvích, ale soutěžní sérii bez porážky protáhli už na 17 duelů. Naposledy nebodovali v říjnu v Edenu.

O derby ve studiu i s hosty přímo na stadionu
Očekávané derby Sparta vs. Slavia i další sobotní zápasy FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio k derby moderátora Petra Svěceného začíná v 18:00, jako experti se představí Antonín Rosa a Zdeněk Folprecht. Přímo na stadionu bude přítomen moderátor David Sobišek, který bude zvát aktuální hosty z řad VIP diváků. Aktuální informace přímo z hrací plochy bude přinášet reportér Radek Šilhan. Samotným zápasem pak provedou komentátoři ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 27. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:40 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Pražští rivalové se utkají do konce sezony vedle dvou ligových zápasů ještě ve finále poháru 3. května na Letné.

V šedesátém podještědském derby v samostatné nejvyšší soutěži poslal hosty do vedení v 60. minutě Mohamed Doumbia. Devět minut před koncem vyrovnal Jan Chramosta svou třináctou brankou v sezoně. Jablonec tak svého severočeského souseda neporazil ve čtvrtém ligovém utkání po sobě a v neúplné tabulce je sedmý, Liberci patří desátá příčka.

Slovácko po třech utkáních naplno bodovalo. Tým trenéra Martina Svědíka vyhrál na hřišti Teplic 3:1. Celek z Uherského Hradiště poslal do vedení v 26. minutě Milan Petržela a druhou branku přidal v 49. minutě Jan Kalabiška. Severočeši, kteří hráli takřka celý druhý poločas bez vyloučeného Tomáše Vondráška, snížili v 63. minutě zásluhou proměněné penalty Matěje Hybše. Skóre uzavřel v 84. minutě střídající Filip Vecheta.

Přímák s fotbalovým obráncem Davidem HovorkouVideo: Sport.cz

Zlín doma prohloubil své trápení, když prohrál se Sigmou Olomouc 0:1. Hanáci zvítězili po dvou utkáních a upevnili si šesté místo v tabulce, znamenající účast v nadstavbové skupině o titul. Na sedmý Jablonec má Sigma šestibodový náskok. Zlín prohrál třetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší soutěže a zůstal předposlední o skóre před šestnáctými Pardubicemi, které mají k dobru nedělní utkání v Brně.

Program 27. ligového kola
Sobota
Zlín - Olomouc 0:1
Branka: 18. Chvátal.
Jablonec - Liberec 1:1
Branky: 80. Chramosta - 60. Doumbia.
Teplice - Slovácko 1:3
Branky: 62. Hybš z pen. - 26. Petržela, 49. Kalabiška, 84. Vecheta.
Sparta - Slavia 3:3
Branky: 59. Krejčí z pen., 71. Zelený, 90.+4 vlastní Ousou - 40. Schranz, 54. Jurečka, 85. Ogbu.
Neděle
16:00 Hradec Králové - České Budějovice
16:00 Bohemians - Mladá Boleslav
16:00 Brno - Pardubice
19:00 Ostrava - Plzeň

Reklama