Hlavní obsah

Podzim uzavřel divoký šlágr, Slavia v devíti urvala bod na Baníku! V Liberci gól nepadl

Aktualizováno

Všechny týmy z popředí tabulky v sobotu vyhrály a hodily rukavici sešívaným. Nedělní program 19. kola fotbalové Fortuna ligy uzavřel podzim. Vrcholem byl parádní duel Baník s vedoucí Slavii. Skončil 3:3, přičemž Pražané dohrávali bez dvou vyloučených a Mandous v závěru chytil penaltu, proti jeho týmu již druhou nařízenou... Liberec s Českými Budějovicemi hrály o šestou příčku, gól však nepadl. Do skupiny o titul se tak těsně před zimou posunula Mladá Boleslav po výhře 1:0 v Teplicích. Olomouc remizovala se Zlínem 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ivan Schranz ze Slavie, Azevedo a Daniel Tetour z Baníku.

Článek
Fotogalerie

Tečka za podzimem symbolicky připadla Slavii a jejímu zápasu v Ostravě. Sešívaní vyhráli posledních sedm kol bez inkasované branky a vedli tabulku o skóre před Plzní. Na Baníku ovšem sehráli divoký duel, v němž v oslabení o dva hráče zachránili aspoň bod.

Pokaždé, když Slavia na podzim v lize vedla, neztratila ani bod. První poločas vyhrála 2:0, měla zápas ve svých rukou. Hned po přestávce nastal obrat, Almási snížil a Mandous inkasoval poprvé po 724 minutách, což je 4. nejdelší série v české éře. Hosty oslabil Oscar a Kaloč vyrovnal, po Kuchtově ruce, další červené kartě a penaltě šel Baník dokonce do vedení. Sešívaní ovšem po rozehraném přímém kopu snadno vyrovnali.

Vrchol dramaru přišel až v nastavení. Baník kopal druhou penaltu, Almási ovšem tentokrát neuspěl a Mandous jeho nepovedený pokus kryl. Sešívaní tak přezimují v čele s náskokem jednoho bodu na Plzeň a tří na Spartu. Baník je pátý.

Votroci v sobotu podlehli Spartě, a tak nabídli šestou příčku svým pronásledovatelům. Mohl ji obsadit případný vítěz utkání mezi Libercem a Českými Budějovicemi. Slovan na svém hřišti třikrát za sebou zvítězil, Jihočeši naopak venku v posledních třech kolech vyšli naprázdno. Jejich vzájemný duel skončil bez gólů, Dynamo trefovalo jen brankovou konstrukci.

Předposlední Teplice, posílené dvěma výhrami za sebou, hostily Mladou Boleslav. Středočeši naopak v posledních dvou kolech nebodovali, na Stínadlech si ovšem připravili slušné přezimování. Skóre otevřel Ladra z přímého kopu, když se před ním rozestoupila zeď domácích. Když pak domácí Fortelný neproměnil pokutový kop, Boleslavi jeden gól stačil a přezimuje na šestém místě.

Olomouc v souboji sousedů v tabulce narazila na Zlín. Hanáci jsou desátí, Ševcům patří 11. příčka. Sigma úvodní vzájemný zápas v ročníku vyhrála 4:1, doma se ovšem musel smířit s remízou 1:1. Skóre otevřel olomoucký Růsek, Fantiš ve druhém poločase vyrovnal. Sigma nevyhrála třetí kolo po sobě, Zlín bodoval v lize podruhé za sebou.

Nejvyšší soutěž po zimní přestávce odstartuje 20. kolem o prvním únorovém víkendu.

Program 19. ligového kola:
Sobota
Karviná - Plzeň 0:1
Slovácko - Jablonec 2:1
Bohemians - Pardubice 1:2
Hradec Králové - Sparta 0:1
Neděle
Liberec - České Budějovice 0:0
Teplice - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 38. Ladra
Olomouc - Zlín 1:1
Branky: 25. Růsek - 63. Fantiš
Ostrava - Slavia 3:3
Branky: 47. a 82. (druhá z pen.) Almási, 69. Kaloč - 29. a 88. Holeš, 24. Schranz

Reklama

Související témata: