Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 2:0Pohodová výhra. Klokani si u Botiče znovu poradili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Hronek 1 : 0
49. Pulkrab (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvládli sobotní duel 8. kola fotbalové ligy s Teplicemi, v Ďolíčku zvítězili 2:0. V prvním poločase se trefil Hronek, zkraje druhé půle proměnil pokutový kop Pulkrab. Severočeši vyšli po koronavirové přestávce i podruhé naprázdno, z posledních šesti utkání v lize jich prohráli pět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokani slaví Pulkrabův (druhá zleva) gól z penalty.

Článek

Klokani na Teplice vyrukovali bez zvučné posily útočníka Necida, který se nevešel do základní sestavy. Jako první zahrozili hosté. Řezníček si všiml, že Le Giang je dál z brány než by měl, z 35 metrů se ho pokusil přelobovat. Míč skončil těsně nad.

Ve 13. minutě si drbali hosté hlavy, protože střílená přihrávka Hůlky prošla středem jejich obrany až ke Hronkovi, který tváří v tvář ligovému debutantovi Němečkovi nezaváhal – 1:0. Poté se předvedl domácí brankář Le Giang, který lapil nebezpečnou hlavičku Teplic po rohovém kopu. Vzápětí se ho neúspěšně pokusil překvapit z hranice šestnáctky teplický kapitán Mareš.

Zelenobílí mohli odskočit na dva góly po brejku, který ovšem zazdili špatnou finální přihrávkou. Dočkali se však krátce po přestávce, kdy sudí Berka posoudil zákrok Řezníčka na Hůlku jako nedovolený a nařídil penaltu.

Pulkrab ji s přehledem proměnil. Počkal si na Němečkův pohyb a umístil balon ke druhé tyči. Vzápětí mohlo být definitivně rozhodnuto, Hronek ale tentokrát Němečka neprostřelil. Mrzet ho to ale nakonec nemuselo, Pražané dovedli zápas v poklidu k vítězství. Potvrdili, že u Botiče se jim na podzim daří, z dvanácti možných bodů jich tam získali devět.

Fotbalová liga - 8. kolo:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 13. Hronek, 49. Pulkrab z pen. Rozhodčí: Berka - Vlček, Poživil - Ardeleanu (video). ŽK: Kučera, Vukadinovič, Řezníček, Žitný (všichni Teplice). Bez diváků.
Bohemians: Le Giang - Jindřišek, Hůlka, Bederka, Schumacher (90.+2 Novák) - Vacek, Ljovin - Vaníček (87. Köstl), Hronek (87. Vondra), Květ (87. Keita) - Pulkrab (66. Necid). Trenér: Klusáček.
Teplice: Němeček - Vukadinovič (68. Moulis), Mareček, Shejbal, Černý - Jukl, Kučera (87. Ljevakovič) - Fortelný (68. Žitný), Mareš, Trubač - Řezníček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: