Hlavní obsah

Pohroma pro Spartu! Čvančara hlásí, že má po sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlá zpráva pro letenské fanoušky. Fotbalová Sparta se ve zbytku sezony bude muset zřejmě obejít bez Tomáše Čvančary. Reprezentační útočník dal na svůj instagram černobílou fotografii s výmluvným popiskem Po sezoně. Čvančara se zranil ve středečním šlágru s Plzní, již před ním vynechal zápas na Slovácku. Spolu s parťákem Janem Kuchtou jsou s 12 ligovými góly nejlepšími střelci týmu v sezoně. Ztráta elitního útočníka by byla pro Spartu dost velkou pohromou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara zveřejnil příspěvek, který fanoušky Sparty nepotěší...

Článek

Cenná výhra, díky penaltě proměněné ve 14. minutě nastavení Plzeň porazili. Vyhrocený průběh středečního ligového šlágru však na druhou stranu přišel fotbalisty Sparty draho. Hned tři hráči v čele s kapitánem se vykartovali. Spolu s Krejčím mladším dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně také Zelený, rovnou červenou vyfasoval Minčev. Ani jeden z nich nesmí nastoupit v neděli v Liberci, bulharský útočník kvůli stopce na dva soutěžní zápasy přijde také o středeční pohárové finále se Slavií.

Seznam letenských absencí u Nisy však bude nejspíš ještě širší. Bitvu s Viktorkou kvůli zranění nedohráli Čvančara ani Sörensen. Když pajdali do kabiny, nebudili dojem hráčů, kteří by mohli o čtyři dny později vyrukovat proti Slovanu.

Čvančara teď svým příspěvkem avizuje, že v bitvě se Slavií o domácí pohár i ligový titul si už Sparta bude muset poradit bez něj...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Spartafans__ (@sparta_fans__)

"Informace o zdravotním stavu týmu zveřejňujeme oficiálně vždy až s oznámením sestavy hodinu před výkopem následujícího zápasu," řekl ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík pro Sport.cz.

Takže Krejčí, Sörensen, Zelený a Čvančara ze základní sestavy, spolu s nimi Minčev jako nejčastěji nasazovaný náhradník do útoku. Duel v Liberci bude pro Pražany zapeklitý.

„O absencích samozřejmě musíme uvažovat. Prostor dostanou hráči, kteří tu mají své místo, dobře pracují a čekají na svoji šanci. Může se stát, že uděláme třeba pět změn v základu. Musíme najít správnou kombinaci na Liberec, ale obavy z toho nemám," ujišťuje trenér Brian Priske. „V tomhle ohledu jsem docela sebevědomý, jelikož i proti Plzni hráči jako Laci, Panák a Karabec, kteří toho v poslední době tolik nenahráli, podali výborné výkony," dodává dánský kouč.

Kuchta a Čvančara - útočníci pro reprezentaci. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Obranu tak bude řídit Panák, k němuž se postaví Vitík a nejspíš mladý Vydra. Uzdraveného krajana Höjera totiž bude Priske potřebovat jako alternaci za Zeleného. V úvahu přichází také Kamenovič. Zimní posila má kvůli čtyřem žlutým kartám stop pro druhou ligu, v první ale hrát může. Za Čvančaru by měl naskočit Karabec. Střídal ho již proti Plzni a odehrál svůj nejlepší zápas na jaře.

Další možnosti? Minulý víkend za béčko nastoupil reprezentant Čelůstka. Hrál první soutěžní utkání od února 2022, podle plánu však jen první poločas. Postupně se rozehrává v rezervě, nastoupil i dnes v Líšni. Mimo jsou Jankto, Pešek a Mejdr, takže zbývají ještě Daněk, Pavelka, Mabil a mladíci Kukučka, Kaštánek a Goljan.

Předpokládaná sestava Sparty v Liberci:
Kovář - Vitík, Panák, Vydra - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Höjer - Karabec, Kuchta, Haraslín.

Reklama