Hlavní obsah

Pokažená oslava. Nad výkonem Baníku plakal i ušatý pohár z Ligy mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubileum, které si zaslouží bouřlivé oslavy. Ostravský Baník si letos připomíná 100. výročí založení klubu a z řady vzpomínkových akcí proběhlo před středečním ligovým duelem proti Brnu uvedení pětice hvězd posledních dekád do Klubu baníkovských legend. A velkému okamžiku dokonce přihlížel ušatý pohár pro vítěze Champions League, jenž na Bazaly přivezl Marek Jankulovski. Kaňkou na slavnostním večeru ovšem byla prohra se Zbrojovkou, která podtrhla letošní zmar Baníku.

Marek Jankulovski přivezl do Ostravy trofej z Ligy mistrůVideo: Facebook FC Baník Ostrava

 
Článek

Majitel klubu Václav Brabec do klubu uvedl kvintet Radek Slončík, Radoslav Látal, René Bolf, Tomáš Galásek a Marek Jankulovski. Před zápasem někdejší hvězdy Baníku i reprezentace potěšily příznivce i autogramídou, kterou Jankulovski ozvláštnil cenným artefaktem. Z Milána přivezl jednu z nejslavnějších a nejcennějších fotbalových trofejí světa. Přímo na stadionu byl k vidění pohár pro vítěze Ligy mistrů, kterou proslulý bek s AC Milán získal v roce 2007.

„Baník má letos sto let, připravil pro své fanoušky řadu zajímavých akcí a fanoušci je hojně navštěvují. A vedle toho stále vydatně podporují Baník na každém ligovém zápase. Cítil jsem potřebu pro ně také něco udělat, a tak jsem se rozhodl vyrazit do Milána a získat pro fanoušky Baníku na nějaký čas trofej pro vítěze Ligy mistrů," řekl Marek Jankulovski, jenž v roce 2007 „Rossoneri" vydatně pomohl nejcennější klubovou trofej vyhrát.

Trofej byla před utkáním vystavena při autogramiádě pěti nových členů Klubu legend v prostoru před fanshopem Baníku, po utkání s Brnem zamířila na několik dnů na výstavu Baník EXPO, kde si ji budou moci návštěvníci detailněji prohlédnout a také se s ní vyfotografovat.

Baník si stoleté výročí připomíná řadou akcí. Během přípravného období před startem ligy sehrál například exhibiční utkání proti slavnému Celtiku Glasgow.

Reklama