Hlavní obsah

Pokladník vychytal sté čisté konto. Teď už s nulami nikdo nebude otravovat, smál se Grigar

Radek MalinaSport.czPrávo

Čekání na stou ligovou nulu je minulostí. Tomář Grigar, brankář Teplic, v neděli proti Příbrami udržel čisté konto a zapsal se na seznam výjimečných českých brankářů pyšnících se minimálně stovkou zápasů bez obdržené branky. „Jsem za to moc rád. Už se na nuly nikdo nebude ptát a otravovat mě s tím," usmál se sedmatřicetiletý brankář.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Admir Ljevakovič z Teplic a brankář Tomáš Grigar

Článek
Fotogalerie

Devětadevadesátou nulu kariéry vychytal hned při restartu nejvyšší fotbalové soutěže 23. května proti Liberci. Jenže pak musel v pěti zápasech vždy minimálně dvakrát lovit míč ze své sítě. „Po té nule s Libercem jsem to chtěl mít hlavně rychle za sebou. Každý se mě totiž na stovku ptal. Mně to přitom vlastně bylo jedno. Samozřejmě jsem moc rád, ale hlavní je, abychom se zachránili," připomínal Grigar, že jeho chlebodárce neprožívá idylickou sezonu a čekají ho bitvy ve skupině o záchranu.

Jubilejní čisté konto vyžadovalo od rodáka z Ostravy při nedělní bitvě s Příbramí vlastně jediný svízelný zákrok, když ještě za bezbrankového stavu vyběhl proti Soldátovi a zmařil jeho velkou šanci. „Jsem rád, že nula vyšla. Teď budu mít klid a nikdo už s tím nebude otravovat," smál se Grigar.

Odchovanec Vítkovic byl od ledna 2004 hráčem pražské Sparty. Právě v jejím dresu více než rok po přestupu debutoval v nejvyšší soutěži. Tehdy 28. února 2005 v Opavě hned vychytal čisté konto. „Hrálo se na sněhu," vybavil si jednobrankové vítězství na severu Moravy. „Tam se mi obecně dařilo. Zápasy v Ostravě či v Opavě jsme většinou vyhráli těsně a mně se tam dařilo," vykládal Grigar.

Grigar: Zájem měly i jiné kluby

Na Spartě vydržel do ledna 2009, kdy letenský klub vyměnil za Teplice. A na severu Čech zůstal dosud. „Samotného mě překvapilo, jak dlouho jsem zůstal. A nyní jsem prodloužil kontrakt o další rok, tak snad ještě nějaké nuly přidám," připomínal Grigar, že se před zápasem domluvil s vedením Severočechů na prodloužení kontraktu. „Zájem měly i jiné kluby. Ale pro mě bylo prioritou setrvání Na Stínadlech. Nechtěl jsem měnit dres," vyprávěl muž, jenž má na kontě i dva reprezentační starty.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fanoušci Teplic gratulují brankáři Grigarovi k jeho sté nule

V sedmatřiceti letech je druhou sezonu nejstarším hráčem kabiny. „Ale cítím se dobře. Sám jsem schopný vyhodnotit, jestli na ligu mám či nikoliv. Zatím ještě nechci končit. Myslím, že jsem týmu platný," přemítal zkušený brankář.

Přiznal, že měl obavy, jak si jeho tělo poradí s nahuštěným programem, kdy se hrají dvě utkání v týdnu. „Strachoval jsem se, zda to zvládnu. Přeci jen je sled zápasů hodně náročný. Ale cítím se dobře. A držím pohromadě, takže končit vážně nehodlám," smál se Grigar, který je v Teplicích pokladníkem, a tak je otázkou, jaké zápisné si vyměří za vstup mezi vybranou společnost, která nyní čítá dvacet jmen a s 248 čistými konty jí vévodí Petr Čech.

Reklama

Související témata: