Hlavní obsah

Poločas jsme přežili, netají Kuchta. Rozhodli jsme z nacvičené standardky, těší ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu ukázal, jak moc cenný pro Spartu je, i když zrovna sám neskóruje. Reprezentační útočník Jan Kuchta odváděl v Ostravě černou práci pro své spoluhráče a sehrál důležitou roli také při jediné gólové akci, která byla na hřišti Baníku k vidění. Před Panákovou trefou po rohovém kopu zablokoval brankáře Letáčka. „Rozhodli jsme přesně ze standardky, kterou jsme nacvičovali,“ těší útočníka letenských fotbalistů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK
Článek

Série nekončí, Sparta v lize s Ostravou již čtrnáctkrát po sobě neprohrála a ve čtyřech z posledních pěti zápasů ji porazila.

Přitom první poločas jasně patřil Baníku. Vyhrál ho na střely 12:1, hosté vůbec nevystřelili na branku.

„Měli jsme problém s nabíráním hráčů ve středu pole, presink nám nefungoval. Hledali jsme se. Pomohl nám brankář a obětavost v defenzivní části, že jsme to nějak přežili. Baník nám zavařil,“ netají Jan Kuchta v rozhovoru pro klubovou televizi.

Letenští po čtvrteční pohárové porážce na Rangers vydolovali zlaté tři body do ligové tabulky a uhájili první příčku před Slavií.

„Pro nás strašně těžký zápas kvůli ostravským fanouškům, kteří vytvořili domácím velmi slušnou kulisu. Musím pochválit i naše, že dorazili v hojném počtu. Chtěli jsme odčinit Boleslav, kde se nám to hrubě nepovedlo. Jsme rádi, že jsme si pomohli nacvičenou standardkou. Každý si při ní splnil úkoly, které měl. Padl z ní gól, v tom musíme pokračovat,“ cení si 26letý internacionál.

Nesplnil roli střelce, o to víc pracoval pro jiné.

Jan Kuchta dal Plzni gól žehličkou. Je pro mě důležité, že jsem se konečně trefil!Video: Sport.cz

„Jsem tam od toho, abych dával góly. Nedal jsem, neměl jsem ani moc šance. Chtěl jsem tedy aspoň vytvářet servis pro spoluhráče. Třeba Pavelka šel dvakrát sám na branku. Myslím, že druhá šance byla hodně na hraně, aby rozhodčí pískl penaltu,“ myslí si Kuchta.

Zápas nesmiřitelných rivalů tradičně provázely velké emoce. Bylo důležité je udržet na uzdě.

„Koncentrovali jsme se až do posledního hvizdu. Přežili jsme nespočet standardek. Jsem moc rád, že jsme to dokázali uhrát s nulou a vezeme si domů tři body,“ cení si.

Reklama