Hlavní obsah

Pomohl k nule, teď Talověrov míří do Slavie. Odejde na sto procent, potvrdil Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českým Budějovicím pomohl v 50. zápase v jejich barvách k bodu na hřišti Liberce za remízu 0:0, jubilejní utkání však skoro jistě bylo i jeho poslední jako fotbalisty Dynama. Ukrajinský obránce Maksym Talověrov totiž míří do Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Maksym Talověrov z Českých Budějovic.

Článek

„Jeho odchod je na sto procent, určitě by měl odejít. Zájem je velký," potvrdil po bezbrankové plichtě kouč jihočeského týmu David Horejš.

„Ještě nic oficiálního není, takže k tomu nyní nic říct nemůžu. Teď mě čeká dovolená a odpočinek a uvidíme, jak to dopadne. Kluby si to rozhodnou mezi sebou. Doteď jsem se především soustředil na poslední zápas v tomto roce proti Liberci, který byl pro mě padesátým za Budějovice," poznamenal rodák z Doněcku, jenž v lize za Dynamo odehrál 47 duelů a 3 si připsal v MOL Cupu.

Pod Ještědem spolehlivým výkonem v obraně přispěl k čistému kontu. Bez inkasované branky Jihočeši naposledy skončili ve druhé polovině srpna právě v domácím utkání se Slovanem. „Konečně jsme to zvládli a gól nedostali. V Liberci se hraje vždy těžko a platilo to i tentokrát. Navíc kvůli počasí nebylo hřiště nějak fantastické. Přesto jsme chtěli vyhrát, bohužel se nám to nepovedlo. Ale za 0:0 jsme také rádi, podle mě jde o spravedlivý výsledek," zhodnotil boj o první šestku v tabulce Talověrov, jehož tým byl v první půli lepším týmem než domácí, kterým pomohla tyč a břevno a jednou zastavil míč Knobloch na poslední chvíli až na brankové čáře.

„Za poslední dobu to byl jednoznačně náš nejlepší zápas venku," pochvaloval si Horejš, který může v zimní pauze přijít kromě obránce i o s devíti góly nejlepšího útočníka Budějovic Fortuna Basseye.

„Uvidíme. Jestli přijde pro klub výhodná nabídka, asi ho nikdo držet nebude, protože prožil fantastický podzim. Byl bych moc rád, aby zůstal, ale záleží na tom, jaká přijde aktuálně nabídka," dodal Horejš k útočníkovi z Nigérie, jehož má rovněž v hledáčku Slavia.

Reklama

Související témata: