Hlavní obsah

Porazili jsme se ve Zlíně sami, tvrdí kouč Páník. Dál čeká s Karvinou na premiérovou výhru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Fotbalisté Karviné dál čekají na premiérovou výhru v tomto prvoligovém ročníku. Tým prozatím nepozvedl ani Bohumil Páník, po jehož příchodu Slezané získali jediný bod za domácí plichtu se Slováckem a jsou stále pevně přikováni na posledním místě tabulky. Bodově naprázdno vyšli i ve Zlíně (1:2), kde zkušený kouč strávil v minulosti významnou část dosavadní trenérské kariéry.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Článek

Proč jste proti vašemu bývalému celku neuspěli?

My jsme se porazili sami. Vyrovnali jsme na 1:1 a měli jsme herně i psychicky navrch. Když jsme mohli těsně před pauzou domácí dorazit, neproměnili jsme pokutový kop. A po přestávce se nám pak utkání vymklo z rukou. Zaostávali jsme v osobních soubojích a když už jsme se octli v nadějné akci, nedokázali jsme ji dohrát do úspěšného konce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Tomáš Poznar ze Zlína.

Desítku zahodil Qose. Byl na ni určený?

Jako první měl být na řadě Papadopulos. Nevím, jestli neměl třeba nějaký zdravotní problém. Budu s hráči řešit, proč se penalty neujal. Bohužel jsme zase nezvládli klíčový okamžik zápasu. Kdybychom vedli 2:1, asi by se utkání vyvíjelo jinak.

V minulosti jste téměř vždy dokázal nový tým nakopnout k lepším výkonům i výsledkům. Proč se vám to nepodařilo v Karviné?

Může za to asi několik nepředvídatelných okolností. Po příchodu do Karviné jsem nemohl v prvním střetnutí v Olomouci kvůli covidu na lavičku. Pak jsme byli v karanténě všichni, takže jsem dva týdny hráče vůbec neviděl. A poté se nám nakupilo pět zápasů do pouhých třinácti dnů. Náročný program zřejmě zanechal na týmu následky. Až přes zimu budeme moct pořádně potrénovat. A taky budeme potřebovat mužstvo na některých postech doplnit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Proč ve Zlíně neseděl ani mezi náhradníky brankář Bolek. Bylo to kvůli hrubce, jíž se dopustil v minulém ligovém kole v duelu se Spartou?

Ne. Má zraněná třísla. Naštěstí se uzdravil Ciupa. Nepodal špatný výkon. Jsem rád, že máme dalšího kvalitního gólmana.

Přišli jste o vyloučeného stopera Santose, který v úplném závěru viděl v hromadné strkanici druhou žlutou a následně i červenou kartu...

Byla to jeho chyba. Měl včas odehrát míč, a nemusel by se pak honit s protihráči.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu.

Obě branky vám dal útočník Poznar, jehož jste dlouho ve Zlíně trénoval...

Tomáš Poznar opět prokázal, jak je pro zlínský celek obrovsky důležitý. Kdyby ho Fastav neměl, řešil by teď možná obdobné problémy jako my.

Byl to pro vás ve Zlíně hodně specifický duel?

Jen z toho hlediska, že jsem zlínské fotbalisty znal mnohem víc než jiné týmy. Rozhodně jsem to ale nebral tak, že by to bylo pro mě z osobního hlediska nějak životně důležité utkání.

Reklama