Hlavní obsah

Zlín - Karviná 2:1Karviná opět na body nedosáhla, dvěma góly ji sestřelil Poznar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Poznar 1 : 0
28. Bartošák 1 : 1
50. Poznar 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína zvítězili v 18. kole první ligy nad Karvinou 2:1 a v nejvyšší soutěži naplno bodovali po čtyřech zápasech. O výhře "Ševců" rozhodl dvěma brankami Tomáš Poznar na začátku obou poločasů. Za hosty srovnal ve 28. minutě na 1:1 Lukáš Bartošák, jeho spoluhráč Kristi Qose neproměnil na konci úvodního dějství pokutový kop. V závěru byl vyloučen karvinský Eduardo Santos.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína a Antonín Fantiš ze Zlína se radují z gólu.

Článek

Slezané v nejvyšší soutěži nevyhráli už 19 utkání po sobě a jako jediní v této ligové sezoně ještě naplno nebodovali. V tabulce jsou nadále poslední. Karvinští v lize naposledy vyhráli v předposledním kole minulého ročníku doma s Teplicemi 2:0. Zlínu patří 12. místo.

Domácí vstoupili do důležitého duelu lépe. V 8. minutě zblokovala karvinská obrana tvrdou střelu Procházky na roh, po něm se nejlépe zorientoval zlínský kapitán Poznar a hlavou překonal Ciupu, který v brance hostí nahradil zraněného Bolka. Poznar vstřelil svůj pátý gól v ligové sezoně a radoval se po osmizápasovém půstu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína.

Karviná se rychle otřepala. V 18. minutě tvrdě vypálil Túlio a o vlásek minul pravou tyč Rakovanovy branky. Vyrovnání se Slezané dočkali ve 28. minutě, když Čmelík přetáhl centr z pravé strany a nehlídaný Bartošák zamířil přesně k tyči. Zaznamenal premiérovou trefu v ligové sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Bartošák z Karviné.

O minutu později mohl Bartošák přidat druhý gól, po zemi však podruhé Rakovana nepřekonal. V závěru půle nařídil sudí Machálek po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop za ruku Vraštila, Qosaho střelu však Rakovan vyrazil.

Po přestávce Zlín zrychlil hru a efekt se dostavil téměř okamžitě. V 50. minutě odcentroval Hlinka, Poznar na hranici malého vápna procedil míč jak přes Křapku, tak i Ciupu a "Ševci" opět vedli. Domácí útočník si polepšil na šest branek v ligovém ročníku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Tomáš Poznar ze Zlína.

Zlínští pak zcela ovládli dění na hrací ploše. V 63. minutě vyslal Fantiš do brejku Čanturišiviliho, ten ale mířil vedle, Ciupa pak musel zasahovat při střele Condeho. Karviná se k větší ofenzivě dostala až v závěru, nicméně gólovou šanci si nevypracovala. V nastavení se mezi hráči strhla šarvátka, hostující Santos šel po druhé žluté předčasně pod sprchy a Slezané v lize prohráli pošesté za sebou.

18. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - MFK Karviná 2:1 (1:1)
Branky: 9. a 50. Poznar - 28. Bartošák. Rozhodčí: Machálek - Lakomý, Dresler - Ondráš (video). ŽK: Procházka, Poznar, Rakovan, Fillo - Santos, Šindelář, Túlio. ČK: 90.+3 Santos. Diváci: 512 (omezený počet).
Zlín: Rakovan - Fantiš (82. Nečas), Simerský, Vraštil, Procházka - Conde - Reiter (76. Fillo), Hrubý (20. Hlinka), Tkáč, Čanturišvili - Poznar. Trenér: Jelínek.
Karviná: Ciupa - Křapka (73. Mikuš), Santos, Šindelář, Šehič - Qose (56. Nešický), Túlio (73. Stropek) - Čmelík (46. Sinjavskij), Papadopulos, Bartošák - Svoboda (56. Durosinmi). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: