Hlavní obsah

Posila Slavie stále čeká na premiéru. Staněk promluvil o tom, proč nehraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel s velkou pompou a ještě většími očekáváními, ale debutu se zatím nedočkal. Brankář Slavie Jindřich Staněk, jenž se do Edenu začátkem zimy překvapivě přestěhoval z Plzně, sice s novým týmem odjel na soustředění do portugalského Algarve, ale ani v jednom ze dvou přípravných duelů nenastoupil. „Bohužel mám lehčí zdravotní problém,“ smutnil reprezentační gólman v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Martin Malý/SK Slavia Praha
Článek

Co konkrétně jej trápí, Staněk neprozradil. Už na podzim ještě ve Viktorii přitom prožil poměrně smolný podzim, od říjnové srážky s jabloneckým Václavem Drchalem dokonce musí při zápasech nosit ochrannou helmu po vzoru Petra Čecha. Ač současné obtíže nejsou tak vážného rázu, 27letý brankář to stejně ještě nemůže rozbalit naplno.

„Nepustí mě to do zápasové zátěže, mám upravený tréninkový program,“ přiblížil Staněk své trable. Kdy se tedy kýžené premiéry v novém působišti dočká? „Na poslední zápas soustředění (27. ledna proti čínskému Pekingu Guoan) bych měl být nachystaný,“ věří. „Kluci z fyzio týmu odvádí skvělou práci.“

Jinak si Staněk zatím, dle vlastních slov, nemá nač stěžovat. Aklimatizaci v kádru úřadujícího českého vicemistra má úspěšně za sebou, do party zapadl. „Všechno proběhlo v pohodě. Spoustu kluků jsem znal a u těch, které jsem neznal, stačil týden. Pak jsme si na sebe zvykli,“ těšilo brankáře, který je paradoxně odchovancem konkurenční Sparty.

Navíc pomohlo i brzké, více než dvoutýdenní soustředění ve slunném Portugalsku. „To je pro mě první zkušenost, odjet hned po startu přípravy. Všichni jsme tu zavření spolu. Zvykání na nový tým je pak ještě rychlejší,“ pochvaloval si Staněk.

Pod dvě čistá konta, která Slavia zapsala v obou přípravných duelech (výhry 4:0 proti Sonderjyske a 2:0 proti AIK Stockholm), se nepodepsal, minutáž si rovným dílem rozdělili Aleš Mandous a Jan Sirotník. Právě s prvním jmenovaným by Staněk měl svést souboj o roli jedničky mezi tyčemi pro jaro, během něhož budou sešívaní bojovat na třech frontách. V lize zaostávají o pět bodů za vedoucí Spartou, ale disponují jedním utkáním k dobru. Arcirivalovi budou čelit i ve čtvrtfinále MOL Cupu, navíc díky postupu z prvního místa ve skupině postoupili rovnou do osmifinále Evropské ligy.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články